You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Спочатку купуєш добірні красиві сливи і починаєш дегустувати їх ще свіжими. Потім, у процесі маринування, вони розносять такий аромат, що неможливо втриматися і не спробувати. Так із трьох кілограмів слив, що стартували на початку, до банок доживає тільки два кілограми. Але й ті залишаються в банках ненадовго, оскільки, щойно руки закрутили останню кришку на банці, мозок починає активно шукати привід цю саму банку відкрити, щоб знову насолодитися смаколиком.

Якщо все таки зважитеся приготувати їх, то рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть відразу подвійну порцію.

.

мариновані сливи

Склад:

  • сливи (сорт угорка) – 3 кг

маринад:

  • цукор – 1,5 кг
  • вода – 400 гр.
  • оцет 9% - 420 гр.
  • кориця – 1 ч.л.
  • кардамон – 1 ч.л.
  • лимонна кислота – 1 ч.л.
  • гвоздика – 8 бутонів

Приготування маринованих слив:

Для маринування беріть стиглі, але доволі щільні сливи, сорту угорка, хоча можна спробувати приготувати і з інших сортів. Наколіть сливи виделкою або очистіть від кісточки (так, усередині бувають черв'яки, а в мене на них фобія, тож мені спокійніше, коли кісточки та іже з нею немає).

З продуктів для маринаду зваріть маринад і в гарячий сироп опустіть сиви. Поставте їх у прохолодне місце на троє трохи. Сливи спливають, тому притисніть їх тарілкою з важком.

.

Через три доби злийте маринад, закип'ятіть його знову і залийте сливи. Через добу знову злийте маринад, закип'ятіть, покладіть у нього сливи, проваріть 3-4 хвилини і розкладіть по стерилізованих банках. Закрийте кришками. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Консервований салат із кабачків

 цей салат став дуже доречним у сезон кабачків, коли їх потрібно було терміново утилізувати. Нещодавно ми відкрили першу баночку і вона одразу ж спорожніла. Вийшло дуже смачно і пікантно, тому в літній сезон не пропустіть цю закуску.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Але якщо все таки зважитеся приготувати їх, рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть одразу подвійну порцію.

Гранола

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала смаколики, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і до сиру чи посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.