You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Гранола

Гранолу я спробувала кілька місяців тому на маркеті «Все.Свої» і перша моя думка була: «де ж я була раніше?». Це ідеальний сніданок, снек чи перекус: ситний, бо в складі є вівсянка, смачний, бо є горіхи, сухофрукти, ну і дуже корисний. Зізнаюся, мене збентежив трохи мед у складі, бо я не є прихильником його нагрівання, але я додала його мінімальну кількість. Мед можна успішно замінити кленовим сиропом, але в мене останнього не виявилося.

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала ласощі, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і в сир або посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат (про це в наступних рецептах).

гранола

Склад:

  • вівсяні пластівці (тільки не пластівці швидкого приготування!) – 2 склянки
  • грецькі горіхи - ,5 ст
  • гарбузове насіння – 0,5 ст.
  • родзинки – 0,5 ст.
  • сушена журавлина або вишня – жменя
  • кунжут – жменя
  • насіння льону – жменя
  • сіль – за бажанням
  • кориця – 1 ч.л.
  • рідкий мед або кленовий сироп – 2-3 ст. л.
  • вода або фруктовий сік – 0,5 ст.

Приготування домашньої граноли:

Запорука успіху в приготуванні домашньої граноли - правильна вівсянка. Я довго вибирала в магазині правильну вівсянку і зупинилася на німецькому продукті. Вівсянка повинна бути великою і вимагати варіння (вівсянка швидкого приготування не годиться абсолютно).

Змішайте воду і мед і нагрійте до повного розчинення меду.

Окремо змішайте вівсянку, рубані волоські горіхи, насіння льону і гарбуза, кунжут, корицю і сіль. Влийте в цю суміш медову воду і перемішайте все до об'єднання.

Хтось заздалегідь обсмажує волоський горіх, але я вважаю, що в духовці він достатньо зарум'янюється і стає смачним та ароматним.

Розподіліть масу по деку і поставте в розігріту до 130С духовку на 20 хвилин. Через 20 хвилин додайте промиті й обсушені родзинки та журавлину, перемішайте та залиште ще на 10-15 хвилин у духовці.

.

Одразу після приготування гранола буде злегка вологою, але після охолодження стане хрусткою.

Пересипте гранолу в паперовий пакет або пластиковий бокс, що герметично закривається, і зберігайте в сухому місці близько 2-3 тижнів.

Приємного апетиту! 

Пов'язані рецепти
Консервований салат із кабачків

 цей салат став дуже доречним у сезон кабачків, коли їх потрібно було терміново утилізувати. Нещодавно ми відкрили першу баночку і вона одразу ж спорожніла. Вийшло дуже смачно і пікантно, тому в літній сезон не пропустіть цю закуску.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Але якщо все таки зважитеся приготувати їх, рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть одразу подвійну порцію.

Гранола

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала смаколики, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і до сиру чи посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.