You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.

    Нам знадобиться:

  • 1 кг болгарського перцю
  • 25 грам очищеного часнику
  • 1/2 ч. лож солі (1 ч. лож солі без верху для тих, хто любить посолонее)
  • 1/2 ч. лож цукру
  • 1 ч. лож прованських або італійських трав
  • 1-2 невеликі гілочки розмарину
  • 3-4 гілочки чебрецю
  • 1/2 ч. лож чорного меленого перцю
  • 100-125 мл оливкової олії +2 ст. ложки (рекомендую використовувати оливкову олію першого віджиму, або у співвідношенні 1:1 із соняшниковою рафінованою олією, смак буде більш делікатним). Об'єм олії залежатиме від ступеня усушки перцю.
  • 1 ч. лож бальзамічного оцту або будь-якого іншого
  • .

Спосіб приготування в'яленого перцю:

.

Перець промити, почистити, обсушити і розрізати на 4 частини.

Доaking застелити пергаментом і викласти на нього перець.

.

Чеснок нарізати на пластинки і розподілити його по перцю. Зверху посипати сіллю, цукром, перцем і травами, побризкати 2 ст. ложками олії.


Відправити перець в'ялитися в духовку на 1,5-2 години при 100 градусах. Час в'ялення залежить від розміру, товщини стінок (м'ясистості) перцю. Готовий перець має бути трохи підсушений, м'який, шкірка має легко відставати від м'якоті.

Якщо не ліньки, то очистіть перець від шкірочки, так буде набагато смачніше і ніжніше. Підготовлене філе перцю разом із травами та спеціями (часником) скласти в стерилізовану баночку, додати оцет і залити олією так, щоб вона покрила перець.

.

Якщо плануєте тривале зберігання, то для цього необхідно довести до кипіння олію (але не кип'ятити) і залити підготовлену баночку з перцем. Робіть це дуже акуратно, щоб не обпектися! Потім простерилізувати баночку ємністю 250-300 мл протягом 10-15 хв, закрити простерилізованою кришкою. Перевернути, укутати, дати охолонути.

Вихід готової продукції - баночка 250-300 мл.

Приємного!"

Пов'язані рецепти
Консервований салат із кабачків

 цей салат став дуже доречним у сезон кабачків, коли їх потрібно було терміново утилізувати. Нещодавно ми відкрили першу баночку і вона одразу ж спорожніла. Вийшло дуже смачно і пікантно, тому в літній сезон не пропустіть цю закуску.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Але якщо все таки зважитеся приготувати їх, рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть одразу подвійну порцію.

Гранола

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала смаколики, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і до сиру чи посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.