You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейки я обожнюю, особливо випечені (хоча від чизкейка без випічки теж не відмовлюся). І навіть був у мене період, коли в кожному кафе і ресторані я щоразу незмінно замовляла на десерт чізкейк. І дуже часто розчаровувалася, оскільки рідко де його готують за класичною рецептурою, з класичної «філадельфії», а не сирної маси тощо. А найулюбленіший чізкейк - це чізкейк з IKEA: він має ідеальний ніжний вершковий смак і оксамитову структуру.

І ось нещодавно я поставила собі за мету приготувати свій ідеальний чізкейк, щоб мене в ньому все на 100% влаштовувало. Перелопатила масу рецептів, використовувала масу продуктів і в підсумку три варіанти виявилися вельми успішними. Але тут виявилося, що мої уявлення про ідеальний чізкейк не збігаються з уявленнями мого чоловіка. Його фаворитом виявився неймовірно ніжний і кремоподібний чізкейк, тоді як мені до душі припав чізкейк з більш щільною структурою. Я поділюся з вами всіма трьома варіантами, а ви вже самі зможете обрати свого фаворита.

Сам чізкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату.

Сирно-сирну масу не можна збивати, а потрібно просто перемішувати ложкою, щоб уникнути потрапляння великої кількості бульбашок повітря, які згодом призведуть до осідання пирога.

.

Також кондитери та господині часто стикаються з тим, що цей десерт тріскається в процесі випічки або охолодження. Щоб цього уникнути, слід або пекти його на високій температурі на водяній бані, або готувати за низької температури. Мені другий спосіб видається простішим - не возишся з водою, немає ризику, що вона потрапить до десерту, проте випічка займає трохи більше часу.

І останнє правило - смак десерту розкривається після того, як він хоча б ніч постояв у холодильнику, тому не поспішайте його нарізати одразу з духовки, наступного дня ваше терпіння винагородиться сповна.

.

Отже, перший варіант - ніжний кремовий чізкейк. Почнемо?

чізкейк

Склад (на круглу форму 20-22 см):

основа:

  • печиво цукрове («До чаю») – 200 гр.
  • вершкове масло – 90 гр.

крем:

  • вершково-сирний сир («Філадельфія» – 750 гр.
  • цукор – 200 гр.
  • крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • сіль – дрібка
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • цедра 1 лимона
  • яйця – 3 шт.
  • жовтки – 2 шт.
  • вершки 33% або жирна сметана – 100 мл

Приготування чізкейка "Нью-Йорк".

Одразу обмовлюся, що чим смачнішими будуть ваші продукти, тим смачнішим буде десерт. Тому не варто брати погане вершкове масло або несмачне печиво.

Для основи у блендері подрібніть печиво (я беру цукрове типу «До чаю», «Ювілейне»)

У крихту, влийте розтоплене вершкове масло і знову перемішайте в блендері до об'єднання.

Отриману масу викладіть на дно круглої роз'ємної форми діаметром 20-22 см, добре утрамбуйте і відправте в холодильник.

Тим часом приготуйте вершково-сирний крем. Класичний американський варіант чизкейка передбачає використання сиру «Філадельфія», але його можна замінити аналогами – вершковим сиром «Альметте» без добавок, сиром «Буко» і т.д. Не раджу замінювати на «Маскарпоне», тому що цей сир дуже жирний і має іншу структуру.

У мисці розімніть ложкою сир, додайте цукор, крохмаль, сіль, сік і цедру лимона і знову розімніть до однорідної маси.

Додайте по одному яйця і жовтки, щоразу розмішуючи до однорідності. Потім влийте вершки або сметану і знову перемішайте. У вас має вийти біла, однорідна і досить густа маса.

Вас має вийти біла, однорідна і досить густа маса.

Вилийте масу на основу з пісочної крихти і відправте в розігріту до 200C духовку на 10 хвилин. Потім, не відкриваючи духовку, зменшіть температуру нагрівання до 105С і печіть чізкейк ще 1,5 години.

.

Зорієнтуйтеся за своєю духовкою, якщо пиріг починає зверху рум'янитися, прикрийте його фольгою. У готовому чізкейку серединка має ледь тремтіти.

.

Вимкніть духовку, прочиніть дверцята і залиште там чізкейк до охолодження.

Затем переставте його в холодильник мінімум на 8 годин.

.

Готовий чізкейк вийміть із форми, легко провівши ножем між ним і краєм форми. За бажанням декоруйте ягодами і подавайте.

Готовий чізкейк легко проведіть ножем між ним і краєм форми.

Приємного апетиту!

.
Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.