You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Панакота «Три шоколада»

Це перший, але точно не останній рецепт, який я приготувала за книжкою Себастьєна Серво «Три шоколади» і яким ділюся з вами.

Хто знайомий із панакотою (чи то пана котою, чи то панакотою, навіть не знаю, як правильніше), знає, що це легкий десерт на основі вершків і желатину. Готується просто, а виходить смачно. У цьому десерті ідея використати всі три види шоколаду - чорний, молочний і білий, який розташовують шарами, але разом вони створюють гармонійний і збалансований смак десерту.

А оскільки надворі вже впевнено холоднішає й організм просить шоколаду, не відкладайте приготування цього десерту в довгий ящик. Потім будуть інші цікавинки та смаколики )))

p>
панакота три шоколади

Склад (на 5-6 порцій):

шар із чорного шоколаду:

  • чорний шоколад (70%) – 15 гр.
  • молоко – 125 гр.
  • сливки – 125 гр.
  • желатин – 2,5 гр.
  • шар із молочного шоколаду:

    • молочний шоколад – 30 гр.
    • молоко – 150 гр.
    • сливки – 75 гр.
    • желатин – 2,5 гр.
    • шар із білого шоколаду:

      • білий шоколад – 45 гр.
      • молоко – 150 гр.
      • сливки – 50 гр.
      • желатин – 2,5 гр.
      • Приготування панакоти "Три шоколади":

        Спочатку зазначу, що в рецепті рекомендується брати вершки 18% жирності, проте я люблю, коли панакота має м'який і вершковий смак, тому я використовувала вершки 33%. Ви можете використовувати або ті, або інші, на ваш розсуд.

        Крім того, у готовому вигляді шари чорного та молочного шоколаду не дуже відрізняються за кольором. Якщо заради контрасту взяти занадто багато чорного шоколаду з високим вмістом какао, то крем затвердіє і змінить структуру. Якщо ви прагнете більш вираженої «смугастості», то можете поміняти місцями шар із білого та молочного шоколаду, тоді малюнок буде більш вираженим. На смак це ніяк не вплине.

        Ну і класична подача панакоти не передбачає використання бісквітів, крамблів тощо. Я посипала її зверху крихтою пісочного тіста, але зізнаюся, наступного разу не буду цього робити: смак просто шоколадної маси мені подобається більше.

        .

        Всі шари робляться за одним і тим самим принципом, тому не буду писати весь процес, робіть усе за аналогією, і все вийде. Приступимо?

        Листовий желатин замочіть у холодній воді. Якщо використовуєте порошковий, то замочіть його в 12 гр. холодної води.

        .

        Вершки і молоко вилийте в каструлю і доведіть до кипіння (не кип'ятіть!).

        .

        У гарячих вершках розтопіть желатин (якщо брали листовий, попередньо відіжміть його від зайвої води) і шоколад. Краще перемішувати вінчиком, так шоколад швидше розчиниться. Не збивайте масу ручним блендером, панакота не передбачає збитої структури та бульбашок повітря всередині.

        Розлийте масу по підготовлених стаканчиках і відправте в холодильник до застигання.

        Коли маса застигне, підготуйте наступний шар і розлийте його акуратно поверх панакоти з чорного шоколаду. Якщо маса недостатньо застигне, шари можуть у вас перемішатися, тому не поспішайте.

        Готову панакоту охолодіть близько 2 годин у холодильнику, а потім подавайте.

        .

        Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.