You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Панна котта з кардамонним желе та корицею

Експеримент чистої води, але вдалий. Такий десерт потішить не лише Вашу родину, а й Ваших гостей на святковому столі.

Інгредієнти:

на 6 порцій

Панна котта:

  • вершки 30% - 2 ст;
  • молоко - 100 мл (у мене було вже кип'ячене);
  • чорничний лікер - 50 мл;
  • цукор - за смаком;
  • цедра лимона - 3 широкі та довгі смужки;
  • швидко розчинний желатин - 2 ст.л. з верхом;

Желе з каркаде з корицею:

  • кип'яченої води (окріп) - 2,5 ст;
  • каркаде - 4-5 ст.л.;
  • цукор за смаком;
  • кориця за смаком (я додала на кінчику ножа для ледве вловимої нотки);
  • желатин - 2 ст.л.

Приготування панна котти з желе з каркаде з корицею:

Панна Котта:

Молоко (холодне кип'ячене) влити в каструльку, поставити на вогонь і підігріти. Зняти з вогню і розвести в ньому желатин.

.

Вливки влити в кухлик, додати чорничний лікер, цукор і лимонну цедру, поставити на середній вогонь до закипання. Потім зняти з вогню, вийняти цедру і влити у вершки, розведений желатин у молоці. Розлити в підготовлений заздалегідь посуд. Охолодити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник на час поки приготуємо желе.

Желе з какркаде з корицею.

Каркаде всипати в каструльку і залити окропом, залишити настоятися 5-7 хвилин. Потім процідити через сито. Влити настій каркаде в каструльку, додати за смаком цукор і корицю, дати покипіти кілька хвилин, зняти з вогню.

Акуратно ввести желатин у настій каркаде, дати охолонути до кімнатної температури.

Вийняти з холодильника панна котту і залити кожну порцію зверху вмістом із каркаде з корицею і желатином. Потім поставити в холодильник до повного застигання.

Готову панна котту подати до столу на десерт.

.

Приємного чаювання!

.
Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.