You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Вершкова карамель

Ці ласощі часто продаються в кондитерських і різних бутиках солодощів, але приготувати їх удома не становитиме жодних труднощів. Якщо ви читаєте мій блог регулярно, то напевно вже знайомі з варінням карамелі, адже ми готували з нею еклери та цукерки, тепер же просто вершкова карамель. Вона дуже смачна з млинцями, кексами, тостами, вафлями тощо. Рецепт із французького журналу Saveurs і мені не захотілося в ньому нічого змінювати, оскільки вийшло смачно, ніжно і вершково. З порції у мене вийшло дві баночки по 200 гр., і одна баночка відразу ж зникла непомітним чином за сніданком. Тому зберігати довго мені її не довелося, але думаю, що тиждень у холодильнику вона чудово вистоїть.

вершкова карамель

Склад:

  • цукор – 150 гр.
  • сливки – 200 мл
  • вершкова олія – 75 гр.
  • сіль – дрібка

Приготування вершкової карамелі:

Холодне вершкове масло наріжте кубиками.

У каструлю з товстим дном всипте цукор, і, не помішуючи, розтопіть до стану світлої карамелі (близько 3-4 хвилин).

варіння карамелі
карамель

Зніміть карамель з онгя.

В окремому посуді нагрійте вершки і тонкою цівкою, помішуючи, влийте в карамель. Будьте обережні, гаряча карамель може бризкатися!

.

карамель з вершками

Додайте дрібку солі, вершкове масло та добре перемішайте.

.
карамель з маслом

Каструлю з карамельно-вершковою масою поверніть на повільний вогонь і варіть, помішуючи, близько 2-3 хвилин. Маса має злегка загуснути.

Готову карамель перелийте у скляну банку з кришкою, дайте охолонути, а потім подавайте.

.
вершкова карамель

Зберігайте в холодильнику.   

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.