You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Салат зі свіжих овочів і грильованого пармезану

На майстер-класі з приготування шоколадних цукерок ми з Емілією Приткіною використовували грильований пармезан. Він виявився настільки смачним, що мені захотілося додати його і в інші страви. Так з'явився цей рецепт. Ви можете експериментувати зі складом овочів і заправкою (тільки не використовуйте майонез або сметану), але обов'язково додайте пармезан - він внесе нотку пікантності, легку хрустку скоринку та приємний аромат у вашу страву.

салат із грильованим пармезаном

Склад:

  • огірок – 1 шт.
  • редис – 6 шт.
  • листя салату – пучок
  • рукола - жменя
  • шпинат - жменя
  • пармезан ріджано – 40 гр.
  • зелена цибуля – 2 шт.
  • соль, перець – за смаком
  • оливкова олія
  • лляна олія

Приготування салату з грильованим пармезаном:

Спочатку грилюйте пармезан. Краще купувати хороший дорогий сир, він сухіший і легше грилюється.

.

Натріть пармезан на дрібній тертці (як на деруни) і розкладіть на застелене пергаментом деко.

.

Поставте деко в розігріту до 100С духовку і грилюйте до зарум'янювання. Сир може розплавитися в духовці і схопитися скоринкою, не хвилюйтеся, коли він охолоне, його можна буде знову розтерти руками в крихту. Мені знадобилося близько 30 хвилин, але ви орієнтуйтеся за своєю духовкою.

Затем охолодіть пармезан і руками розітріть його в крихту.

Підготуйте овочі. Листя салату, руколу і шпинат порубайте, дрібно наріжте зелену цибулю і додайте до листя. Зверху викладіть нарізаний огірок і редис. Посоліть салат, поперчіть і заправте сумішшю оливкової та лляної олій (остання має неймовірний аромат, обов'язково спробуйте!).

Перемішайте салат і зверху посипте грильованим пармезаном.

Одразу ж подавайте.

.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Салат із гарбузом, фетою та волоськими горіхами

Наша географічна широта рясніє овочами та фруктами влітку та восени, але зовсім не балує нас взимку. Якщо ви, як і я, не любите пластмасові овочі з супермаркету, залишається використовувати тільки сезонні, яких у нас не дуже багато. І ось це зоряний час гарбуза, він може «проявити» себе і в супах, і в салатах, і в десертах.

Салат "Оселедець під шубою"

З настанням холодів організм упевнено вимагає ситнішої та жирнішої їжі, і ось настає зоряний час таких салатів, як «шуба».

.

Салат зі свіжих овочів і грильованого пармезану

В принципі, це звичайний овочевий салат, але в ньому є один «секретний» інгредієнт – точніше дуже смачний інгредієнт, який додає пікантності та смаку салату. Це пармезан, але не звичайний, а грильований. Готуємо?