You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Лимонний крем - курд (Lemon curd)

Лимонний курд - це один із класичних заварних кремів, у якому замість молока використовується фруктовий сік, у нашому випадку лимонний. Його можна використовувати з тостами, як начинку в тартах, тістечках тощо. Крем виходить досить щільний, а постоявши в холодильнику, набирає хорошої структури. Крім того, у нього дуже яскравий і життєрадісний колір, що дуже доречно сирою і холодною осінню.

лимонний курд

Склад:

  • лимон - 3 шт.
  • цукор - 100 гр.
  • вершкове масло - 60 гр.
  • жовтки - 4 шт.

Приготування лимонного курду:

З одного або двох лимонів зніміть цедру, намагаючись не зачіпати білу частину.

цедра лимона

З лимонів вичавіть сік - близько 120 мл. Вважається, що якщо попередньо лимон покатати, злегка натискаючи на нього, по столу, а потім покласти на 15 секунд у мікрохвильовку, то соку вийде більше. У каструлю влийте лимонний сік, покладіть цедру, вершкове масло, цукор і жовтки та все перемішайте.

склад курду

Нагрівайте масу на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком. Приблизно через 3-5 хвилин крем почне густіти, а на поверхні з'являться бульбашки.

варіння крему

Готуйте його ще 1-2 хвилини, потім крем зніміть з вогню і процідіть, щоб позбутися цедри.

крем із лимонів

Готовий курд перелийте в баночку, накрийте харчовою плівкою, щоб вона торкалася поверхні крему (це не дасть змоги поверхні обвітритися та перешкоджає утворенню скоринки), і повністю остудіть. Поставте крем на ніч у холодильник, щоб він "витримався", після чого використовуйте.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Заварний фісташковий крем

Дуже смачний крем з ароматом і смаком фісташок. Інтенсивність смаку залежить від кількості фісташкової пасти, яку ви додасте в крем. Цей крем відмінно підійде для наповнення еклерів, профітролів і шу та для інших тортів і тістечок.

Журавлинно-імбирний соус

Дуже люблю цей соус за багатогранність смаку та універсальність. Ідеально пасує до птиці (курка, індичка) та свинини. А також може бути використаний як топінг для морозива. Ну і, звісно ж, ним можна поливати млинці, оладки, сирники і т.д.

Соус "Песто"

Соус "Песто" - популярний італійський соус, який готують із базиліка, оливкової олії та сиру. "Песто" ідеально поєднується з різноманітними макаронами, підходить як заправка до салатів, відмінно доповнить смак рибних і м'ясних страв. Полийте цим соусом котлети або запечену рибу, і ви здивуєтеся, наскільки смак страви збагатиться. Класичний "песто" готують у мармуровій ступці з дерев'яним товкачем, але століття прогресу спростило та прискорило процес максимально - подрібніть усі складові у блендері та вуаля, соус готовий!

.

Лимонний крем - курд (Lemon curd)

Лимонний курд - це один із класичних заварних кремів, у якому замість молока використовується фруктовий сік, у нашому випадку лимонний. Його можна використовувати з тостами, як начинку в тартах, тістечках тощо. Крем виходить досить щільний, а постоявши в холодильнику, набирає хорошої структури. Крім того, він має дуже яскравий і життєрадісний колір, що дуже доречно сирою і холодною осінню.