You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Соус "Песто"

Соус "Песто" - популярний італійський соус, який готують із базиліка, оливкової олії та сиру. "Песто" ідеально поєднується з різноманітними макаронами, підходить як заправка до салатів, відмінно доповнить смак рибних і м'ясних страв. Полийте цим соусом котлети або запечену рибу, і ви здивуєтеся, наскільки смак страви збагатиться. Класичний "песто" готують у мармуровій ступці з дерев'яним товкачем, але століття прогресу спростило та пришвидшило процес максимально - подрібніть усі складові у блендері та вуаля, соус готовий!
. Як і будь-яка класика, "песто" обріс величезною кількістю варіацій - частину базиліка замінюють на кріп, кінзу, петрушку або шпинат, додають м'яту або черемшу, кедрові горіхи замінюють на кеш'ю або волоські. Я пропоную вам класичний варіант, а далі експериментуйте, додавайте свої інгредієнти та відкривайте нові смаки - впевнена, все вийде!

соус песто

Склад:

  • базилік - великий пучок,
  • пармезан - 50 гр.
  • часник - 3 зубчики
  • кедрові горіхи - близько 40 гр.
  • оливкова олія - 100 мл

Приготування соусу "песто":

Кедрові горішки злегка підсушіть на сухій сковороді.

кедрові горішки

Базилік обполосніть прохолодною водою і обсушіть.

базилік і часник

Обірвіть зі стебел листя та покладіть у чашу блендера.

Чеснок почистіть, наріжте пелюстками і покладіть до базиліку.

.
базилік і часник у блендері

Сир натріть на тертку.

пармезан

До базиліку додайте сир, кедрові горішки та влийте 3 ст. л. оливкової олії.

.
сир і горіхи

Здрібніть усе в блендері, поступово додаючи оливкову олію.

песто

Соус не потрібно подрібнювати до однорідності, достатньо, щоб інгредієнти подрібнилися і змішалися. Він не повинен перетворитися на гладку масу!

Спробуйте соус, можливо, вам захочеться додати трохи солі (якщо сир недостатньо солоний).

Перекладіть готовий соус у скляну банку з кришкою та зберігайте в холодильнику до 5 днів.

.

Приємного Вам апетиту!

Пов'язані рецепти
Заварний фісташковий крем

Дуже смачний крем з ароматом і смаком фісташок. Інтенсивність смаку залежить від кількості фісташкової пасти, яку ви додасте в крем. Цей крем відмінно підійде для наповнення еклерів, профітролів і шу та для інших тортів і тістечок.

Журавлинно-імбирний соус

Дуже люблю цей соус за багатогранність смаку та універсальність. Ідеально пасує до птиці (курка, індичка) та свинини. А також може бути використаний як топінг для морозива. Ну і, звісно ж, ним можна поливати млинці, оладки, сирники і т.д.

Соус "Песто"

Соус "Песто" - популярний італійський соус, який готують із базиліка, оливкової олії та сиру. "Песто" ідеально поєднується з різноманітними макаронами, підходить як заправка до салатів, відмінно доповнить смак рибних і м'ясних страв. Полийте цим соусом котлети або запечену рибу, і ви здивуєтеся, наскільки смак страви збагатиться. Класичний "песто" готують у мармуровій ступці з дерев'яним товкачем, але століття прогресу спростило та прискорило процес максимально - подрібніть усі складові у блендері та вуаля, соус готовий!

.

Лимонний крем - курд (Lemon curd)

Лимонний курд - це один із класичних заварних кремів, у якому замість молока використовується фруктовий сік, у нашому випадку лимонний. Його можна використовувати з тостами, як начинку в тартах, тістечках тощо. Крем виходить досить щільний, а постоявши в холодильнику, набирає хорошої структури. Крім того, він має дуже яскравий і життєрадісний колір, що дуже доречно сирою і холодною осінню.