You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Заварний фісташковий крем

Дуже смачний крем з ароматом і смаком фісташок. Інтенсивність смаку залежить від кількості фісташкової пасти, яку ви додасте в крем. Цей крем відмінно підійде для наповнення еклерів, профітролів і шу та для інших тортів і тістечок.

заварний фісташковий крем

Склад:

  • молоко - 300 мл
  • великі яєчні жовтки - 4 шт.
  • цукор - 50 гр.
  • кукурудзяний крохмаль - 3 ст. л.
  • фісташкова паста - 80 гр.
  • вершкова олія - 80 гр.

Приготування заварного фісташкового крему:

У невеликій каструлі доведіть молоко до кипіння і відставте в сторону.

.

У мисці збийте жовтки, цукор і просіяний кукурудзяний крохмаль.

.
жовтки, цукор і крохмаль
розтерті жовтки

Повсякчас збиваючи, влийте повільно невеликими порціями гаряче молоко до жовтків.

жовтки з молоком

Перелийте молочно-яєчну суміш у каструлю, поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи вінчиком, варіть до загустіння. Якщо раптом утворилися грудочки, то ретельно розмішайте масу або пробийте блендером.

заварний крем

Зніміть отриманий заварний крем з вогню і додайте фісташкову пасту.

заварний крем з фісташковою пастою

Розмішайте до однорідності. Потім додайте нарізане шматочками вершкове масло і перемішуйте до його розчинення.

фісташковий крем з вершковим маслом
фісташковий крем

Накрийте крем харчовою плівкою, щоб вона щільно прилягала до його поверхні (так верх не завітриться) і поставте в холодне місце до охолодження.

.

Вистиглий крем використовуйте.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Заварний фісташковий крем

Дуже смачний крем з ароматом і смаком фісташок. Інтенсивність смаку залежить від кількості фісташкової пасти, яку ви додасте в крем. Цей крем відмінно підійде для наповнення еклерів, профітролів і шу та для інших тортів і тістечок.

Журавлинно-імбирний соус

Дуже люблю цей соус за багатогранність смаку та універсальність. Ідеально пасує до птиці (курка, індичка) та свинини. А також може бути використаний як топінг для морозива. Ну і, звісно ж, ним можна поливати млинці, оладки, сирники і т.д.

Соус "Песто"

Соус "Песто" - популярний італійський соус, який готують із базиліка, оливкової олії та сиру. "Песто" ідеально поєднується з різноманітними макаронами, підходить як заправка до салатів, відмінно доповнить смак рибних і м'ясних страв. Полийте цим соусом котлети або запечену рибу, і ви здивуєтеся, наскільки смак страви збагатиться. Класичний "песто" готують у мармуровій ступці з дерев'яним товкачем, але століття прогресу спростило та прискорило процес максимально - подрібніть усі складові у блендері та вуаля, соус готовий!

.

Лимонний крем - курд (Lemon curd)

Лимонний курд - це один із класичних заварних кремів, у якому замість молока використовується фруктовий сік, у нашому випадку лимонний. Його можна використовувати з тостами, як начинку в тартах, тістечках тощо. Крем виходить досить щільний, а постоявши в холодильнику, набирає хорошої структури. Крім того, він має дуже яскравий і життєрадісний колір, що дуже доречно сирою і холодною осінню.