You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Тістечко (торт) "Еспресо"

Цей десерт можна готувати у вигляді торта, а можна при подачі нарізати невеликими шматочками - тістечками. За смаком воно злегка нагадує десерт " тірамісу & quot; - яскравий смак кави і крем на основі маскарпоне. Загалом торт-тістечко не складно готується - пишний бісквіт, лікерне просочення і крем. І давно хотіла розповісти про дівчину Ніну, у якої захоплення кулінарією переросло в професію. Ніна відвідала професійні кондитерські курси у Франції і тепер сама викладає на майстер-класах у Росії. У неї ви знайдете багато цікавих рецептів, дуже рекомендую заглянути. І цей рецепт я взяла у Ніни, за що їй велике спасибі.

тістечко (торт) експресо

Склад:

віденський бісквіт:

  • яйця - 5 шт.
  • цукор - 200 гр.
  • борошно - 100 гр.
  • крохмаль (краще кукурудзяний) - 70 гр.
  • порошок какао - 50 гр.
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • ванільний цукор - 1 ст. л.
  • сіль - дрібка

просочення:

  • лікер «Шерідан» ("Бейліс") - 100 мл
  • кава еспресо міцна - 150 мл

крем:

  • маскарпоне - 250 гр.
  • насіння 1 стручка ванілі
  • лікер «Шерідан» ("Бейліс") - 4 ст. л.
  • цукрова пудра - 50 гр.
  • вершки 33-35% - 250 мл
  • закріплювач вершків - 10 г (за бажанням)

посипка:

  • гіркого шоколаду (понад 70% какао) - 200 гр.

Приготування тістечка (торта "Еспресо"):

Бісквіт:

Для бісквіта змішайте борошно, крохмаль, розпушувач, какао, сіль і просійте. Яйця розділіть.
Білки збийте з половиною цукру до щільних піків (але не перезбийте білки, інакше бісквіт буде гумовим - у правильно збитих білків при піднятті віночка носик злегка опускатиметься донизу, утворюючи ніби "дзьобик").

.

збиті білки

Окремо збийте жовтки з цукром, що залишився, і ванільним цукром, доки цукор не розчиниться, а маса не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі в кілька разів.

.

жовткова маса

Обережно змішайте збиті білки і жовткову масу, якомога обережніше проводячи лопаткою, щоб маса не опустилася.

яєчна маса

Поверх яєчної маси просійте сухі інгредієнти й акуратно перемішайте до однорідності, особливо не перестараючись, щоб маса не втратила легкість.

.

яєчна маса з борошном і какао

тісто для бісквіта

Стандартне квадратне деко застеліть папером для випічки.
По деку рівним шаром розподіліть тісто.

.

тісто на деку

Поставте деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою - вона повинна виходити з середини бісквіта сухою.

готовий бісквіт

Готовий бісквіт злегка - близько 2 хвилин - остудіть, а потім переверніть на підготовлену поверхню і зніміть папір, на якому він випікався.

Шоколад натріть на крупну тертку.

.

шоколадна стружка

Крем:

Для крему збийте вершки (якщо вершки погано збиваються, додайте закріплювач для вершків згідно з інструкцією на упаковці). Окремо змішайте маскарпоне з насінням ванілі, цукровою пудрою та лікером до однорідності.

маскарпоне з ваніллю і лікером

збитий маскарпоне

Потім додайте збиті вершки і акуратно змішайте вінчиком для однорідності.

Просочення:

Заваріть міцну каву й остудіть. Холодну каву змішайте з лікером. Можна використовувати будь-який кавово-вершковий лікер - "Шерідан", "Бейліс" тощо.

.

просочення

Складання:

Бісквіт розріжте на три однакові частини.

.

бісквіт для торта

На блюдо покладіть одну частину бісквіта і добре просочіть його кавово-ликерним просоченням. Зверху викладіть третину крему. Потім поверх крему посипте третину шоколадної стружки. Мені зручно шоколад натерти на аркуш паперу, а потім з нього насипати на поверхню торта, там шоколад рівномірно розподіляється і не липне до рук.

складання торта

Поверх шоколаду покладіть другу частину бісквіта, просочіть просоченням і викладіть половину крему, що залишився, і половину шоколадної стружки, що залишилася.
На шоколад викладіть останній бісквіт і повторіть всю процедуру, закінчивши шоколадною стружкою.

торт

Приберіть торт на ніч у холодильник.
"Еспресо" можна подавати у вигляді торта або нарізати впоперек на 3-4 смужки, а потім кожну смужку розрізати навпіл, таким чином вийде 6-8 тістечок. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Морквяний торт від Ганса Овандо

Цей рецепт прийшов мені в розсилці однієї з київських шкіл разом з анонсом майстер-класу іспанського шеф-кондитера Ханса Овандо. Я думаю, це ім'я широко відоме в кондитерських колах і рецепт буде багато кому цікавий.

Дуже смачний морквяний торт

Єдині головні принципи в приготуванні цього торта – морква чудово гармонує зі спеціями, цедрою апельсина, горіхами і сухофруктами, а значить скупитися на них не потрібно. З морквою виходить дуже вологий насичений бісквіт, а вже чи використовувати з ним крем, чи їсти як самостійний морквяний кекс - вирішувати вам.

Практичний майстер-клас із приготування французького тістечка макарон (macaron)

Ви дуже любите французьке тістечко макарон і хочете навчитися його готувати?

Ви вже пробували готувати його вдома самостійно, але нічого не вийшло?

Ви вже пробували готувати його вдома самостійно, але нічого не вийшло?

Ви вже готували макарон, але виходить «через раз» і у вас залишилися питання щодо технології?

.

Ну і, врешті-решт, ви хочете приємно і корисно провести час, навчитися робити знамените тістечко і забрати коробочку з частуванням додому?

Шоколадно-ягідний торт

Готовила я цей торт до приїзду подружки рецепт не планувала виставляти на сайт. Але оскільки він був опублікований в одному львівському кулінарному виданні, просто не можу не поділитися цим рецептом зі своїми читачами.