You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Консервовані помідори без оцту

Цей рецепт цікавий тим, що помідори закриваються без оцту. Натуральної кислоти помідорів достатньо для тривалого зберігання (подробиці в рецепті). Рекомендую спробувати! Солодкість літніх плодів не раз потішать ваш святковий стіл... і не тільки святковий  ;)

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку

  • 3 ст.л. солі;
  • 6 ст.л. цукру
  • помідори;
  • зелень: кріп, петрушка, листя вишні та смородини. хрону
  • приправи: лавровий лист, духмяний горошок, чорний горошок

Чеснок не класти, краще замінити на цибулю, порізану кільцями

.

Приготування консервованих помідорів без оцту:

Банки, кришки простерилізувати.

Вимити помідори, зелень і викласти в банки.

Закип'ятити воду і залити помідори. Настоятися повинні хвилин 15-20, потім злити воду в каструлю, закип'ятити і знову нею залити помідори на такий самий час. По закінченню часу воду злити.

.

Приготувати розсіл із солі та цукру. У банки з помідорами (зверху) покласти по 2 свіжих помідори, розрізаних на 4 частини, залити розсолом і закатати кришку ключем. Банки перевернути й укутати. Перевернути банки після повного охолодження.

Помідори виходять злегка солодкуваті, ніжні та смачні.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Консервований салат із кабачків

 цей салат став дуже доречним у сезон кабачків, коли їх потрібно було терміново утилізувати. Нещодавно ми відкрили першу баночку і вона одразу ж спорожніла. Вийшло дуже смачно і пікантно, тому в літній сезон не пропустіть цю закуску.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Але якщо все таки зважитеся приготувати їх, рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть одразу подвійну порцію.

Гранола

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала смаколики, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і до сиру чи посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.