You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Форшмак

Оселедець я дуже люблю, ну і все, що з ним пов'язано – шубу, формшак тощо. Одного разу я навіть пробувала приготувати форшмак сама: знайшла в інтернеті рецепт із купою хвалебних відгуків, збила (як і було написано в рецепті) усе в блендері й викинула у відро для сміття. Їсти це було неможливо, тому що виникало відчуття, що це хтось уже їв до нас… І тому, вирішивши повторно приготувати форшмак, я запитала у друзів перевірений рецепт. Отримала кілька рецептів, більшість схожі за складом, і тільки один відрізняється. Найближчим часом я приготую і його – цікаво порівняти смаки. А поки що рецепт, який мені порадили «від подружки-євреєчки».

.
форшмак

Склад:

  • філе одного оселедця
  • середня цибулина – 1 шт.
  • середнє яблуко (краще кисле) – 1 шт.
  • булочка (не дуже солодка, або батон розміром з кулак) – 1 шт.
  • вершкове масло розм'якшене – 100
  • яйце відварене - 1шт.
  • домашня соняшникова олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування форшмака:

Цибулю дрібно нарізати і замочити у воді з оцтом і цукром. Потім цибулю вийняти, а у воді замочити булочку.

Філе оселедця очистити від кісток. Яблуко очистити від шкірки та насіннєвої коробочки.

Через м'ясорубку з великою решіткою пропустити філе, яблуко, цибулю, яйце і віджату від води булочку. Змішати це все з розм'якшеним вершковим маслом і за бажання додати ароматної соняшникової олії. Поперчіть і за потреби досоліть. Я додала мелений коріандр, вже дуже мені він подобається в салаті "шуба".

Для подачі викладіть на чорний житній хліб, посипте дрібно рубаною зеленою цибулею. Дуже смачно зі свіжими помідорами!

Приємного апетиту! 

Пов'язані рецепти
Закуска із сиру та часнику

Я згадала цей рецепт у контексті прагнення до збалансованого та правильного харчування. Це ідеальний білковий сніданок або вечеря, або повноцінний полуденок, особливо якщо використовувати не хліб, а бездріжджові хлібці. Спробуйте і ви!

Кабачки на сковороді гриль

У сезон кабачків це взагалі знахідка – нарізав усе, на кілька хвилин замаринував, на пательню й овочі готові. Якщо у вас немає сковороди-гриль, то цілком можна приготувати такі кабачки на грилі в духовці, ну або обсмажити на звичайній пательні.

Буряковий гравлакс від Джеймі Олівера

Семга, лосось чи форель - це завжди смачно, а якщо готувати її за рецептом Джеймі Олівера, то байдужими не залишиться ніхто! Все просто і швидко, втім, як завжди у Джеймі, але дуже смачно. Раджу запам'ятати цей рецепт, бо Новий рік і купа свят зовсім не за горами.

Форшмак

Дуже смачна "намазка" на хліб з оселедця. Готується дуже просто і швидко і, сподіваюся, стане чудовою закускою і на святковому столі, і на звичайній сімейній вечері.