You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Кабачки на сковороді гриль

У мене є улюблений рецепт кабачків, які смажаться на пательні. І якщо ви в гонитві за корисним харчуванням все ж не готові відмовитися від смажених продуктів, то пательня-гриль вам на допомогу. Перевага смаження на сковороді-гриль у тому, що жир стікає по реберцях сковороди на дно, а овочі готуються зверху. А в сезон кабачків це взагалі знахідка - нарізав усе, на кілька хвилин замаринував, на сковорідку й овочі готові. Якщо у вас немає сковороди-гриль, то цілком можна приготувати такі кабачки на грилі в духовці, ну або обсмажити на звичайній пательні.

кабачки на пательні гриль

Склад:

  • кабачки – 1-2 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • сіль
  • перець
  • коріандр
  • рафінована соняшникова олія

Приготування кабачків на сковороді-гриль:

Кабачок наріжте кружечками, посоліть, поперчіть, додайте мелений коріандр і подрібнений часник. Заправте все невеликою кількістю соняшникової олії та ретельно перемішайте, щоб усі кружечки були рівномірно вкриті маринадом.

Розігрійте пательню-гриль, за потреби змастіть злегка рафінованою олією, і обсмажуйте кабачки з обох боків до бажаної м'якості. Я люблю, коли кабачки м'якші, хтось любить щільніші, орієнтуйтеся на свій смак.

Можна зняти кабачки на решітку, щоб стік зайвий жир, але його виходить менше, ніж при смаженні на звичайній пательні.

Подавайте як гарнір до м'яса, риби тощо.

Приємного апетиту! 

Пов'язані рецепти
Закуска із сиру та часнику

Я згадала цей рецепт у контексті прагнення до збалансованого та правильного харчування. Це ідеальний білковий сніданок або вечеря, або повноцінний полуденок, особливо якщо використовувати не хліб, а бездріжджові хлібці. Спробуйте і ви!

Кабачки на сковороді гриль

У сезон кабачків це взагалі знахідка – нарізав усе, на кілька хвилин замаринував, на пательню й овочі готові. Якщо у вас немає сковороди-гриль, то цілком можна приготувати такі кабачки на грилі в духовці, ну або обсмажити на звичайній пательні.

Буряковий гравлакс від Джеймі Олівера

Семга, лосось чи форель - це завжди смачно, а якщо готувати її за рецептом Джеймі Олівера, то байдужими не залишиться ніхто! Все просто і швидко, втім, як завжди у Джеймі, але дуже смачно. Раджу запам'ятати цей рецепт, бо Новий рік і купа свят зовсім не за горами.

Форшмак

Дуже смачна "намазка" на хліб з оселедця. Готується дуже просто і швидко і, сподіваюся, стане чудовою закускою і на святковому столі, і на звичайній сімейній вечері.