You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Закуска із сиру та часнику

Цю закуску я придумала якось давно в дитинстві, коли до приходу гостей потрібно було придумати бутерброди, а вдома особливо нічого не було. Тоді я змішала сир із часником і кропом, капнула трохи сметани, додала сіль і вуаля. Цю сирну намазку я викладала на хліб, зверху клала шматочок копченої ковбаси, і мені здавалося, що це найсмачніше, що можна придумати до бутерброда. Через багато років побачила в інтернеті аналогічні рецепти і зрозуміла, що все вже придумано до нас.

Заразом я згадала цей рецепт у контексті прагнення до збалансованого і правильного харчування. Це ідеальний білковий сніданок або вечеря, або повноцінний полуденок, особливо якщо використовувати не хліб, а бездріжджові хлібці. Іноді я доповнюю цю закуску овочами: салатом, оладками з кабачка або запеченими овочами-гриль, усі варіанти смачні та ситні. Скуштуйте і ви!

закуска з кисломолочного сиру та часнику

Склад:

  • сир – 200 гр.
  • кроп - кілька гілочок
  • часник - – 2 зубчики
  • сіль, перець – за смаком
  • сметана – 1-2 ч. л.

Приготування закуски з кисломолочного сиру та часнику:

У мисці перемішайте сир із дрібно посіченою зеленню кропу та подрібненими зубчиками часнику. Приправте сіллю та перцем. Додайте трохи сметани і перемішайте до однорідності.

закуска з кисломолочного сиру та часнику

Нанесіть масу на тост, зверху прикрасьте часточкою помідора або кружечком огірка, можна покласти шматочок шинки або копченої ковбаси.

Заємного апетиту!      

Пов'язані рецепти
Закуска із сиру та часнику

Я згадала цей рецепт у контексті прагнення до збалансованого та правильного харчування. Це ідеальний білковий сніданок або вечеря, або повноцінний полуденок, особливо якщо використовувати не хліб, а бездріжджові хлібці. Спробуйте і ви!

Кабачки на сковороді гриль

У сезон кабачків це взагалі знахідка – нарізав усе, на кілька хвилин замаринував, на пательню й овочі готові. Якщо у вас немає сковороди-гриль, то цілком можна приготувати такі кабачки на грилі в духовці, ну або обсмажити на звичайній пательні.

Буряковий гравлакс від Джеймі Олівера

Семга, лосось чи форель - це завжди смачно, а якщо готувати її за рецептом Джеймі Олівера, то байдужими не залишиться ніхто! Все просто і швидко, втім, як завжди у Джеймі, але дуже смачно. Раджу запам'ятати цей рецепт, бо Новий рік і купа свят зовсім не за горами.

Форшмак

Дуже смачна "намазка" на хліб з оселедця. Готується дуже просто і швидко і, сподіваюся, стане чудовою закускою і на святковому столі, і на звичайній сімейній вечері.