You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Скумбрія, маринована в чайному розсолі

Колись давно я почула від однієї з подруг про чайний маринад, у якому смачно маринувати скумбрію. Здивувалася і забула про цей рецепт. Але ось днями мені трапилася в магазині дуже симпатична скумбрія - охолоджена, а не заморожена, красива і вгодована. Природно, я не втрималася і купила її, а вже прийшовши додому вирішила замаринувати її. Мабуть, це один із найсмачніших маринадів для риби - вона виходить дуже ніжна, з легким золотисто-коричневим відтінком, і з вигляду та навіть смаку нагадує скумбрію холодного копчення. При цьому не містить шкідливих добавок, як магазинна копчена риба. Єдина складність - маринується риба 3-4 дні, а так хочеться скоріше її скуштувати. Але ваше терпіння винагородиться сповна - з вареною картоплею, маринованою цибулькою - це просто насолода.

скумбрія в чайному маринаді

Склад:

  • скумбрія - 2 шт.

маринад:

  • вода - 1 літр
  • чай чорний - 3 ст. л.
  • соль - 4 ст. л.
  • цукор - 3 ст. л.

Приготування скумбрії, маринованої в чайному розсолі:

У мене була свіжа риба, тому я її випатрала, відрізала голову та хвіст і промила холодною водою. Якщо у вас заморожена риба, то заздалегідь розморозьте її, очистіть і промийте водою. До речі, якщо рибу не до кінця розморожувати, то її легше різати.

скумбрія

Для маринаду доведіть воду до кипіння і заваріть чай. Чай беріть звичайний чорний, без добавок та ароматизаторів. У заварку додайте сіль і цукор та помішуйте до повного їх розчинення. Маринад остудіть, а потім процідіть.

заварка чаю

У ємність для маринування покладіть скумбрію і залийте маринадом. Маринад має повністю покривати рибу. Поставте рибу в холодильник на 4 дні, раз на день перевертаючи її, щоб вона вся добре промаринувалася.

.

скумбрія в чайному розсолі

Через 4 дні рибу вийміть з маринаду, обсушіть і підвісьте над умивальником, щоб вона обсохла - на 6-8 годин. потім змастіть рибку злегка олією, щоб вона блищала, нарізуйте і подавайте на стіл. Зізнаюся, я не втерпіла, рибу не підвішувала, а просто обсушила паперовим рушником і нарізала. Було дуже смачно. Вважаю, що після підвішування м'якоть риби злегка ущільнюється, але я більше люблю ніжну і соковиту рибу. Зберігати рибу можна в холодильнику, загорнутою в паперовий пакет. Але нам це не знадобилося - вона зникла зі столу миттєво, тому готуйте одразу подвійну порцію.

скумбрія в чайному розсолі

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Закуска із сиру та часнику

Я згадала цей рецепт у контексті прагнення до збалансованого та правильного харчування. Це ідеальний білковий сніданок або вечеря, або повноцінний полуденок, особливо якщо використовувати не хліб, а бездріжджові хлібці. Спробуйте і ви!

Кабачки на сковороді гриль

У сезон кабачків це взагалі знахідка – нарізав усе, на кілька хвилин замаринував, на пательню й овочі готові. Якщо у вас немає сковороди-гриль, то цілком можна приготувати такі кабачки на грилі в духовці, ну або обсмажити на звичайній пательні.

Буряковий гравлакс від Джеймі Олівера

Семга, лосось чи форель - це завжди смачно, а якщо готувати її за рецептом Джеймі Олівера, то байдужими не залишиться ніхто! Все просто і швидко, втім, як завжди у Джеймі, але дуже смачно. Раджу запам'ятати цей рецепт, бо Новий рік і купа свят зовсім не за горами.

Форшмак

Дуже смачна "намазка" на хліб з оселедця. Готується дуже просто і швидко і, сподіваюся, стане чудовою закускою і на святковому столі, і на звичайній сімейній вечері.