You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Закуска з печених овочів

Рецепт цієї закуски з телепередачі "На ножах" я запримітила давно, проте весь час відкладала на потім, оскільки він дуже нагадує рецепт ікри з баклажанів, а я її готую за своїм давно перевіреним рецептом. Однак нещодавно у мене загострилася виразкова хвороба і лікар заборонила вживати сирі та смажені овочі, а в сезон такого достатку складно відмовитися від страв з овочів. Ось тут на допомогу і прийшов цей рецепт. В оригінальному рецепті помідори тільки обдають окропом, щоб можна було зняти шкірку, але я їх запекла разом з іншими овочами, щоб забезпечити необхідну термічну обробку. Цей рецепт підійде і "виразникам", і тим, хто намагається харчуватися менш жирною їжею, оскільки олії в рецепті використовується набагато менше, ніж у звичайному рецепті. До того ж закуска виходить яскравою та барвистою.

ікра з печених овочів

 

Склад:

  • баклажан - 3 шт.
  • болгарський перець - 2 шт.
  • помідор - 2-3 шт.
  • цибуля ялтинська - 1 шт.
  • олія соняшникова (бажано першого віджиму)
  • петрушка, кінза - за смаком
  • базилік - за смаком
  • часник - 2 зубчики
  • сіль, перець - за смаком
  • лимонний сік - за смаком

Приготування закуски з печених овочів:

Духовку розігрійте до температури 240 градусів.
Баклажани, перець і помідори вимийте і в декількох місцях наколіть виделкою. Викладіть овочі на решітку і запікайте в духовці близько 20 хвилин.

овочі перед запіканням

Овочі стануть м'якими, шкірка перцю злегка обвуглиться, так і повинно бути.
. Готові овочі охолодіть.

запечені овочі

За бажання помідори можете не запікати, а просто опустити на 25 секунд у киплячу воду, після чого перекласти в холодну. Після такої обробки з них дуже легко очистити шкірку. Овочі акуратно очистіть від шкірки, з перцю вийміть насіння, і наріжте кубиками зі стороною 0,5 см. Цибулю, часник і зелень наріжте якомога дрібніше.

нарізка овочів

Я цибулю ошпарила окропом, щоб позбутися гіркоти, а часник не додавала, але вам рекомендую додати. Усе змішайте, посоліть, поперчіть і додайте олію, а за бажання лимонний сік - він додасть пікантності.

.

ікра з печених овочів

Закуску можна подавати окремо з житніми тостами, можна як гарнір до м'яса.

закуска з печених овочів

Цю ж страву можна готувати на природі - овочі запекти на вогні на решітці, тоді вони будуть духмянішими, "з димком", і чудово підійдуть до шашлику.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Закуска із сиру та часнику

Я згадала цей рецепт у контексті прагнення до збалансованого та правильного харчування. Це ідеальний білковий сніданок або вечеря, або повноцінний полуденок, особливо якщо використовувати не хліб, а бездріжджові хлібці. Спробуйте і ви!

Кабачки на сковороді гриль

У сезон кабачків це взагалі знахідка – нарізав усе, на кілька хвилин замаринував, на пательню й овочі готові. Якщо у вас немає сковороди-гриль, то цілком можна приготувати такі кабачки на грилі в духовці, ну або обсмажити на звичайній пательні.

Буряковий гравлакс від Джеймі Олівера

Семга, лосось чи форель - це завжди смачно, а якщо готувати її за рецептом Джеймі Олівера, то байдужими не залишиться ніхто! Все просто і швидко, втім, як завжди у Джеймі, але дуже смачно. Раджу запам'ятати цей рецепт, бо Новий рік і купа свят зовсім не за горами.

Форшмак

Дуже смачна "намазка" на хліб з оселедця. Готується дуже просто і швидко і, сподіваюся, стане чудовою закускою і на святковому столі, і на звичайній сімейній вечері.