You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Малинова карамель

М'яка карамель зі смаком малини від французького кондитера П'єра Ерме. Карамель тягуча, солодка і злегка нагадує малинове варення. Дуже прості в приготуванні цукерки, якими зможе ласувати вся сім'я.

.
малинова карамель

Склад (близько 70 шт.):

  • малина - 250 гр.
  • вершки 33% - 200 мл
  • сироп глюкози - 280 гр.
  • цукрова пудра - 300 гр.
  • вершкове масло солоне (або просте з дрібкою солі) - 20 гр.

Приготування малинової карамелі:

Для карамелі можна використовувати як свіжу, так і заморожену малину. Заморожену ягоду попередньо розморозьте та злийте зайву рідину.

У чашу блендера складіть малину, залийте вершками та пюрируйте до однорідного стану. Якщо ви не любите кісточки, то заздалегідь можна пюрирувати тільки малину, процідити її через сито, а потім додати вершки. Я робила з цільної малини, мені кісточки не заважали.

малина з вершками

У каструлю з товстим дном влийте сироп глюкози та нагрійте, не доводячи до кипіння, потім всипте цукрову пудру та тримайте на вогні, не помішуючи, доки вона розчиниться.

глюкоза і цукрова пудра
варіння карамелі

Продовжуйте нагрівати, поки суміш не набуде красивого темно-бурштинового відтінку.

.
готова карамель

Нагадаю, з карамеллю будьте обережні, бо вона дуже гаряча!

П'єр Ерме пропонує дуже акуратно вилити в карамель одразу все вершково-малинове пюре, карамель одразу затвердіє і піде грудками, але це нормально.

Від себе додам, що для того, щоб уникнути затвердіння, карамель і малиново-вершкове пюре мають бути однакових температур, тому малину з вершками можна нагріти попередньо. Але навіть якщо карамель узялася грудками, то за подальшого нагрівання вони розчиняться.

карамель і малинове пюре

Помішуйте доти, доки вся карамель не розтане. Варіть суміш до 118 градусів С.

Вимкніть вогонь, додайте вершкове масло і перемішайте до розчинення.

.
карамель з маслом
малинова карамель

Квадратну форму зі сторонами 22 см, застеліть харчовою плівкою та вилийте на неї карамель.

.

Я варила половину порції, тому використовувала лоток зі сторонами 10*20 см.

.
карамель у формі

Приберіть у холодильник на ніч.

Зранку дістаньте карамель із форми, потягнувши за харчову плівку. Перекладіть її на обробну доньку і розріжте теплим, тонким ножем на квадрати.

.

готові карамельки

Загорніть кожну цукерку в целофан або пергаментний папір.

упаковка карамелі

Зберігайте у щільно закритому контейнері в холодильнику близько тижня.

карамель з малиною

При кімнатній температурі карамель тане!

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.