You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Маршмеллоу

Приготувати маршмеллоу вдома для мене було просто ідеєю фікс. Я люблю іноді поїсти цей жувальний зефір, але в складі промислових мармишок в основному вода, желатин та барвники з ароматизаторами. Цей рецепт французької школи ENSP опублікувала у себе в блозі Ніна Тарасова, але мене зупиняла відсутність тримоліну (інвертного цукру). Нині ж його можна без проблем купити в інтернет-магазинах у Києві, ну а далі все просто й не довго – збивали та почекали, поки застигне.

До речі, мед - це природний інвертний цукор, тож, якщо ви не знайшли тримолін, можете сміливо використовувати мед, але не забувайте, що він додасть свого аромату і смаку десерту (на відміну від тримоліну, який не має ні смаку, ні запаху). Ягідне пюре можна використовувати будь-яке, я робила його самостійно - подрібнила ягоди чорної смородини блендером і пропустила через сито, щоб позбутися кісточок. І дивіться, який чудовий колір!

маршмеллоу

Склад:

  • цукор - 300 гр.
  • ягідне пюре - 70 гр.
  • інвертний цукор (тримолін) або мед - 105 гр.
  • желатин - 28 гр.
  • вода (для желатину) - 57 гр.
  • ягідне пюре (II) - 70 гр.
  • інвертний цукор (тримолін) або мед (II) - 105 гр.

Приготування маршмеллоу:

На деко покладіть силіконовий килимок, на нього встановіть металеву рамку, розміром із саме деко, добре змащену олією виноградних кісточок або іншою олією без запаху та смаку. Я ж просто застелила силіконовий килимок у протвині, трохи менший за розмір килимка, та змастила його олією виноградних кісточок.

силіконовий килимок

У каструльці нагрійте першу порцію ягідного пюре з цукром і тримоліном до 106 градусів.

.
пюре, цукор і тримолін

У цей час другу частину тримоліну та друге ягідне пюре почніть збивати в кухонному комбайні.

.
пюре і тримолін

Желатин замочіть у 57 гр. холодної води і дайте набрякнути. Я використовувала порошковий желатин ТМ "Др.Откер", оскільки в такій кількості води складно замочити листовий желатин.

желатин з водою

Затем розтопіть желатин у мікрохвильовій печі, але не кип'ятіть! (Можна розтопити його на водяній бані). Додайте дві ложки гарячого ягідного сиропу до желатину, ретельно перемішайте і влийте все знову в гарячий ягідний сироп і перемішайте до об'єднання.

Тонкою цівкою влийте гарячий сироп у кухонний комбайн, не припиняючи збивати.

.

Збивати доти, доки маса візуально не зміниться і не охолоне до 45 градусів.

.
маса маршмеллоу

Готову повітряну масу акуратно розподіліть по силіконовому килимку у формі та залиште при кімнатній температурі на добу.

маса на килимку

На наступний день пергаментний папір посипте цукром і переверніть на нього готове маршмеллоу, а потім акуратно відокремте від килимка.

застигле маршмелоу

Ніж протріть олією або нагрійте в гарячій воді та наріжте маршмелоу на невеликі кубики. Мені зручно було нарізати круглим ножем для піци.

Кожен кубик обваляйте в цукрі. Я обвалювала в простому цукрі, оскільки не шанувальник використання барвників, навіть найбезпечніших. Але для яскравості можна цукор підфарбувати харчовими барвниками. Для цього додайте до звичайного цукру харчовий водорозчинний барвник і кілька крапель будь-якого білого міцного алкоголю та перетріть руками до однорідного кольору.

Зберігайте при кімнатній температурі в закритій ємності.

.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.