You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Меренговий рулет із яблуками та вишнями

Цей рулет готується неймовірно просто, а за смаком він нагадує щось невагомо-хмарне і чудово підійде любителям солодкого, які турбуються про свою фігуру. Меренга, або безе зі збитих білків, зверху запікається, а всередині залишається злегка вологою і чимось віддалено нагадує зефір, а яблучна начинка з вкрапленнями вишень служить дуже смачним доповненням. Рецепт Ірини Чадеєвої з моїми змінами.

меренговий рулет з яблуками та вишнями

Склад:

для меренгового рулету:

  • білки яєчні - 3 шт.
  • цукор - 150 гр.

для начинки:

  • яблука кислих сортів - 2 шт.
  • цукор - 2 ст. л.
  • вишні у власному соку або заморожені - 1 жменя
  • цукрова пудра для посипання

Приготування меренгового рулету з яблуками та вишнями:

Середнього розміру яблука вимийте, наколіть зубочисткою і запечіть у духовці або мікрохвильовій печі до готовності.

яблука

печені яблука

Ложкою вишкребіть із яблук м'якоть, додайте до неї цукор (кількість цукру регулюйте на власний смак), розмішайте і остудіть.

.

м'якоть яблук

Вишні у власному соку відкиньте на друшляк, щоб стік сік. Якщо використовуєте заморожені вишні, розморозьте їх і також обсушіть. Вишні можна замінити іншими ягодами.
Для рулету збийте білки в міцну піну, додайте цукор і знову збийте до дуже щільної маси.

збиті білки

Викладіть білкову масу на застелене пергаментом для випічки деко прямокутником розміром 20 на 30 см.

.

меренга

Запечіть меренгу в розігрітій до 170 градусів духовці 20 хвилин. Зверху повинна утворитися злегка рум'яна скоринка.

меренга після випічки

Готове безе вийміть і остудіть, не знімаючи з паперу. Потім посипте меренгу, яка охолола, цукровою пудрою, покладіть зверху аркуш паперу для випічки та переверніть. Видаліть папір, на якому пекся рулет.

безе

Рівномірно розподіліть по мерензі яблучну начинку, зверху викладіть вишні.

меренга з начинкою

Обережно за допомогою паперу скрутіть рулет.

згортання рулету

Рулет згортається дуже добре, але потрібно контролювати, щоб скоринка не порвалася під час згортання. Якщо згортання рулету викликає проблеми, можна корж розрізати навпіл, прошаровувати начинкою і нарізати двошаровими тістечками. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.