You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Шоколадна панна котта з вишневим соусом

Поєднання вишні з шоколадом, напевно, одне з найпоширеніших: це і торт "Чорний ліс", і маса інших, не менш смачних тортів і тістечок. Ось і в цьому, начебто простому десерті, вишня відмінно ладнає з шоколадом, своєю кислинкою створює баланс смаку і перетворює звичайну панна котту на дуже смачні ласощі.

шоколадна панна котта з вишнями

Склад:

шоколадна панна котта:

  • цільне молоко - 250 мл
  • желатин - 3-4 гр.
  • вершки - 500 мл
  • цукор - 120 мл
  • шоколад (70%) - 150 гр.
  • натуральна ванільна есенція - 0,5 ч. л.

вишневий соус:

  • заморожена вишня без кісточок - 500 гр.
  • цукор - 130 гр.
  • витриманий бальзамічний оцет - 2 ст. л. (за бажанням)

Приготування шоколадної панна котти з вишневим соусом:

Кількість желатину залежить від уподобань - якщо десерт планується подавати в тарілці, то можна використати близько 5 гр. желатину, якщо ж у порційних стаканчиках - то можна обмежитися 3 гр. Желатин можна використовувати листовий, тоді його необхідно замочити в холодній воді до набрякання, а потім віджати від зайвої вологи та ввести в теплу масу. Якщо використовуєте порошковий желатин, то додайте його в миску до молока, розмішайте і дайте набрякнути впродовж 5 хвилин та потім використовуйте разом із молоком.

Змішайте в каструлі вершки і цукор, поставте на плиту і, безперервно помішуючи, нагрівайте, поки цукор не розчиниться. Зніміть із вогню. Листовий желатин на цьому етапі відіжміть від зайвої вологи та розчиніть у гарячих (не киплячих) вершках.

Додайте дрібно посічений шоколад, ретельно розмішайте до повного розчинення шоколаду і влийте молоко та ванільний екстракт. Збийте шоколадну суміш міксером до однорідності.

Збийте шоколадну суміш міксером до однорідності.

Розлийте шоколадну суміш по формах і поставте в холодильник на 3-12 годин.

Для соусу розморозьте вишні, викладіть у невелику каструлю, додайте цукор і бальзамічний оцет, і поставте на вогонь. Періодично помішуючи, потримайте на вогні до розчинення цукру. Зменшіть вогонь до мінімуму і потоміть вишні ще 15-20 хвилин.

Зніміть вишні з вогню, остудіть і поставте в холодильник на 3 години.

.

Затем полийте соусом десерт прямо в стаканчиках або вийміть панна котту з формочок, покладіть на тарілку і полийте вишневим соусом.

.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.