You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Салат із буряка з козячим сиром і заправкою з базиліка

Дуже смачний, щоправда, виходячи з інгредієнтів, трохи зимовий салат - взимку зазвичай усі складові в наявності. Я збиралася заправити салат песто, проте вдома був тільки фіолетовий базилік, знайшовся пучок руколи, і плани змінилися. Вам же рекомендую заправку готувати все таки із зеленого базиліку, вона має більш естетичний вигляд, аніж із фіолетового. Якщо не їсте козячий сир, то покладіть замість нього фету чи бринзу, але, на мій смак, усі складові салату гармонують дуже гарно.

.

салат із буряка з козячим сиром

Склад:

  • буряка - 3 невеликі шт.
  • м'який козячий сир - 200 гр.
  • рукола - 1 невеликий пучок
  • часник - 1-2 зубчики
  • зелений базилік - 1 невеликий пучок
  • оливкова олія - 100 мл
  • сіль, перець - за смаком
  • кедрові горіхи - жменя

Приготування салату з буряка з козячим сиром:

Для салату буряк можна відварити, але тоді він буде більш водянистим, втратить у смаку, кольорі та ароматі. Тому краще запечіть його.
Духовку розігрійте до 200 градусів. Буряк вимийте, наколіть у кількох місцях виделкою, щільно загорніть у фольгу і запікайте в духовці близько 1 години - до м'якості. Готовий буряк охолодіть, очистіть і наріжте тонкими скибочками.
Для заправки у базиліка обірвіть листя, додайте часник, сіль, перець і оливкову олію та збийте блендером до однорідності.
Кедрові горішки злегка підрум'яньте на сухій пательні.
У тарілку викладіть руколу, зверху викладіть скибочки буряка, потім шматочки козячого сиру, полийте заправкою і посипте горішками.

салат із буряка з козячим сиром

Подавайте відразу.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Салат із гарбузом, фетою та волоськими горіхами

Наша географічна широта рясніє овочами та фруктами влітку та восени, але зовсім не балує нас взимку. Якщо ви, як і я, не любите пластмасові овочі з супермаркету, залишається використовувати тільки сезонні, яких у нас не дуже багато. І ось це зоряний час гарбуза, він може «проявити» себе і в супах, і в салатах, і в десертах.

Салат "Оселедець під шубою"

З настанням холодів організм упевнено вимагає ситнішої та жирнішої їжі, і ось настає зоряний час таких салатів, як «шуба».

.

Салат зі свіжих овочів і грильованого пармезану

В принципі, це звичайний овочевий салат, але в ньому є один «секретний» інгредієнт – точніше дуже смачний інгредієнт, який додає пікантності та смаку салату. Це пармезан, але не звичайний, а грильований. Готуємо?