You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Салат "Мімоза

Мимоза – це популярний салат, який готується для святкового столу. Основними його компонентами є: рибні консерви, яйця, майонез і цибуля. Зверху салат мімоза прикрашається яєчними жовтками, що і робить його схожим на мімозу.

Бажано салат «Мімозу» подавати у скляному (прозорому) посуді, щоб усі могли побачити його шари.

Інгредієнти:

  • - 1 банка консервованої сардини;
  • - 6 яєць (круто);
  • - 200 гр. твердого сиру
  • - 1 ріпчаста цибуля;
  • - майонез

Приготування салату "Мімоза":

Раджу заздалегідь приготувати всі компоненти, а за тим по черзі викладати в салатницю.

.

На дрібній тертці натерти білки, жовтки та сир (усе в окремих мисочках або тарілках). Цибулю дрібно нарізати, залити окропом і дати настоятися протягом 5-10 хвилин для видалення гіркоти. Рибну консерву викласти на тарілку і потовкти виделкою.

Тепер, коли всі складові салату готові, викладаємо їх шарами в такому порядку:

2/3 натертих білків, за тим стільки ж сиру, поверх сиру викладаємо пів банки консерви і рясно змащуємо майонезом, потім кладемо цибулю, білки, що залишилися, і посипаємо жовтками (близько 4 штук), за тим викладаємо залишки сиру та консерву. Усе це знову змащуємо майонезом і прикрашаємо жовтками, що залишилися.

Перед подачею салату дайте йому просочитися в холодильнику, близько 2-х годин. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Салат із гарбузом, фетою та волоськими горіхами

Наша географічна широта рясніє овочами та фруктами влітку та восени, але зовсім не балує нас взимку. Якщо ви, як і я, не любите пластмасові овочі з супермаркету, залишається використовувати тільки сезонні, яких у нас не дуже багато. І ось це зоряний час гарбуза, він може «проявити» себе і в супах, і в салатах, і в десертах.

Салат "Оселедець під шубою"

З настанням холодів організм упевнено вимагає ситнішої та жирнішої їжі, і ось настає зоряний час таких салатів, як «шуба».

.

Салат зі свіжих овочів і грильованого пармезану

В принципі, це звичайний овочевий салат, але в ньому є один «секретний» інгредієнт – точніше дуже смачний інгредієнт, який додає пікантності та смаку салату. Це пармезан, але не звичайний, а грильований. Готуємо?