You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Салат із язиком і горіхами

Я хочу настійно порекомендувати вам приготувати цей салат - у ньому мало інгредієнтів, але вони дивовижним чином перетворюються на дуже смачну страву. Я великий любитель усіляких субпродуктів: язиків, вух, хвостів, але якщо вам неприємна думка про те, що в салаті язик, то замініть його відвареною телятиною, вийде так само смачно.

салат з язиком і горіхами

Склад:

  • язик телячий - 200 гр.
  • цибуля ріпчаста - 1 велика шт.
  • волоські горіхи - 2 жмені
  • часник - 2 зубчики
  • майонез
  • сіль, перець
  • зерна граната для подачі

Приготування салату з язиком і горіхами:

Язик ретельно вимийте, залийте холодною водою, посоліть, додайте перець горошком, лавровий лист і варіть до готовності - близько 2 годин. Готовий язик повинен легко протикатися. Відразу ж опустіть гарячий язик під холодну воду й очистіть від шкіри - так вона легко знімається.
Язик наріжте тонкими смужками.
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте в невеликій кількості соняшникової олії.

.

язик і цибуля

Горіхи дрібно наріжте (але не подрібнюйте блендером у пил). Часник видавіть через прес.
У тарілці змішайте язик, цибулю, часник і горіхи, заправте все майонезом, за необхідності досоліть і поперчіть.

язик і горіхи

Перекладіть на тарілку і прикрасьте зернами граната. Гранатом можна і не прикрашати, але він добре поєднується за смаком із салатом і так страва має ошатний вигляд. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Салат із гарбузом, фетою та волоськими горіхами

Наша географічна широта рясніє овочами та фруктами влітку та восени, але зовсім не балує нас взимку. Якщо ви, як і я, не любите пластмасові овочі з супермаркету, залишається використовувати тільки сезонні, яких у нас не дуже багато. І ось це зоряний час гарбуза, він може «проявити» себе і в супах, і в салатах, і в десертах.

Салат "Оселедець під шубою"

З настанням холодів організм упевнено вимагає ситнішої та жирнішої їжі, і ось настає зоряний час таких салатів, як «шуба».

.

Салат зі свіжих овочів і грильованого пармезану

В принципі, це звичайний овочевий салат, але в ньому є один «секретний» інгредієнт – точніше дуже смачний інгредієнт, який додає пікантності та смаку салату. Це пармезан, але не звичайний, а грильований. Готуємо?