You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Соус Мерло

Цей класичний французький соус готується на основі червоного вина "Мерло", від якого і взято назву. Соус чудово підходить до м'ясних страв, риби, птиці тощо.

соус мерло

Склад:

  • печериці - 100 гр.
  • часник - 2 зубчики
  • червоне сухе вино Мерло - 400 мл
  • вустерський соус - 1 ч. л.
  • білий бальзамічний оцет - 1 ч. л.
  • мед - 1 ст. л.
  • вершкове масло - 1 ст. л.

Приготування соусу Мерло:

Печериці очистіть і наріжте пластинками. Часник очистіть, видаліть серцевину і наріжте пластинками. У каструлі з товстим дном розігрійте вершкове масло й обсмажте на середньому вогні нарізані гриби та часник.

гриби часник і масло для соусу

гриби для соусу

Через 5 хвилин влийте вино, збільште вогонь і готуйте соус, доки вино не випарується і об'єм не зменшиться на третину - на це піде приблизно 20-30 хвилин.

.

вино і гриби для соусу

Потім додайте бальзамічний оцет і вустерський соус, мед і готуйте ще близько 2 хвилин, постійно помішуючи, поки соус трохи не загусне.

.

соус із медом

випарювання соусу

Соус процідіть, злегка охолодіть і подавайте.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Заварний фісташковий крем

Дуже смачний крем з ароматом і смаком фісташок. Інтенсивність смаку залежить від кількості фісташкової пасти, яку ви додасте в крем. Цей крем відмінно підійде для наповнення еклерів, профітролів і шу та для інших тортів і тістечок.

Журавлинно-імбирний соус

Дуже люблю цей соус за багатогранність смаку та універсальність. Ідеально пасує до птиці (курка, індичка) та свинини. А також може бути використаний як топінг для морозива. Ну і, звісно ж, ним можна поливати млинці, оладки, сирники і т.д.

Соус "Песто"

Соус "Песто" - популярний італійський соус, який готують із базиліка, оливкової олії та сиру. "Песто" ідеально поєднується з різноманітними макаронами, підходить як заправка до салатів, відмінно доповнить смак рибних і м'ясних страв. Полийте цим соусом котлети або запечену рибу, і ви здивуєтеся, наскільки смак страви збагатиться. Класичний "песто" готують у мармуровій ступці з дерев'яним товкачем, але століття прогресу спростило та прискорило процес максимально - подрібніть усі складові у блендері та вуаля, соус готовий!

.

Лимонний крем - курд (Lemon curd)

Лимонний курд - це один із класичних заварних кремів, у якому замість молока використовується фруктовий сік, у нашому випадку лимонний. Його можна використовувати з тостами, як начинку в тартах, тістечках тощо. Крем виходить досить щільний, а постоявши в холодильнику, набирає хорошої структури. Крім того, він має дуже яскравий і життєрадісний колір, що дуже доречно сирою і холодною осінню.