You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Сирно-полуничний торт "Ягідка"

Це рецепт моєї мами, готувала такий тортик вперше, що загалом видно на фото - криві краї:)

Для приготування творожної маси використала:

  • дві склянки полуниці і кілька ягід для прикрашання
  • 300 гр творогу
  • цукор за смаком
  • ванільний цукор (півпакетика)
  • вершки (1/4 склянки)
  • желатин
  • півсклянки гарячої води, щоб розвести желатин

Для тіста:

  • 4 яйця (тортик невеликий)
  • цукор за смаком
  • борошно (приблизно склянка)

Приготування сирно-полуничного торту:

Починаю з тіста: відділила жовтки від білків і збила останні з цукром до гарної піни (не обов'язково, щоб була як на безе, залишаю "рухливі" білки:)). В жовтки також додала трошки цукру і збила окремо, з'єднала з білками, додала борошно. Гарно вимішала і таке рідкувате тісто (як густа сметана) залила у форму і в духовку. Градусів на моїй немає, тому виставляю, зазвичай, максимум, а через 20 хв збавляю до мінімума і тримаю так ще 10-15 хв. Після того корж охолодила і розрізала напвіл.

Беремось до творогу: гарно його розім'яла з полуницею і цукром (бажано в блендері, я руками), додала ванільний цукор і вершки. Желатин тим частом розвела в півсклянки гарячої води і залила в суміш. Все добре вимішала і поставила в холодильник трохи загуснути.

Коли творожна маса вже стала трошки "менш рухливою", вилила більшу частину на нижній корж, який перед тим поставила у форму, верхнім накрила це все і решту маси вилила на нього. Також трохи маси вилила на стінки щоб тортик вийшов суцільно вкритим нею. Зверху прикрасила розрізаними навпіл полуницями і поставила в холодильник до остаточного загустіння.

Пов'язані рецепти
Морквяний торт від Ганса Овандо

Цей рецепт прийшов мені в розсилці однієї з київських шкіл разом з анонсом майстер-класу іспанського шеф-кондитера Ханса Овандо. Я думаю, це ім'я широко відоме в кондитерських колах і рецепт буде багато кому цікавий.

Дуже смачний морквяний торт

Єдині головні принципи в приготуванні цього торта – морква чудово гармонує зі спеціями, цедрою апельсина, горіхами і сухофруктами, а значить скупитися на них не потрібно. З морквою виходить дуже вологий насичений бісквіт, а вже чи використовувати з ним крем, чи їсти як самостійний морквяний кекс - вирішувати вам.

Практичний майстер-клас із приготування французького тістечка макарон (macaron)

Ви дуже любите французьке тістечко макарон і хочете навчитися його готувати?

Ви вже пробували готувати його вдома самостійно, але нічого не вийшло?

Ви вже пробували готувати його вдома самостійно, але нічого не вийшло?

Ви вже готували макарон, але виходить «через раз» і у вас залишилися питання щодо технології?

.

Ну і, врешті-решт, ви хочете приємно і корисно провести час, навчитися робити знамените тістечко і забрати коробочку з частуванням додому?

Шоколадно-ягідний торт

Готовила я цей торт до приїзду подружки рецепт не планувала виставляти на сайт. Але оскільки він був опублікований в одному львівському кулінарному виданні, просто не можу не поділитися цим рецептом зі своїми читачами.