You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Булочки з корицею та вершковою глазур'ю(cinnabon)

Це дуже смачна дріжджова випічка. Навіть ті, хто не люблять корицю, гідно оцінять її. Ароматна, ніжна і солодка в осінньо-зимовий період відмінно підійде до чашечки чаю або кави. А аромат під час випікання огорне вашу оселю та змусить готувати ці булочки ще і ще).

Рецептів маса, але всі вони схожі за своїм змістом. Класичні булочки робляться зі здобного тіста, з начинкою з кориці та цукру і вершковою глазур'ю (кремом). Можна ще готувати з шоколадною начинкою і карамельною, але це вже інша історія.
За основу я взяла рецепт http://www.povarenok.ru/recipes/show/58420, але зі своїми коригуваннями.

Нам знадобиться:

  • молоко - 200 мл
  • дріжджі пресовані - 33 гр. (в оригіналі 11 гр. сухих дріжджів)
  • сіль - 1 ч. л.
  • яйце куряче - 2 шт.
  • масло вершкове - 200 гр. (нам знадобиться по 1/3 у тісто, начинку і крем)
  • борошно пшеничне - 4 ст. (+ 1 ст.л. клейковини)
  • цукор №1 для тіста - 100 гр. (близько 0,5 ст.)
  • цукор №2 коричневий тростинний - 200 гр. (близько 1 ст., можна замінити звичайним білим)
  • цукрова пудра - 1 ст.
  • ванільний цукор у тісто - 1 пачка (10 гр.) і в глазур за бажанням
  • кориця - 2,5 ст.л. (в оригіналі 4 ст.л., особисто для мене надто багато, орієнтуйтеся на свій смак)
  • сир вершковий - 1/4 ст. (для тих, у кого не завалявся вершковий сир, а він не завжди буває в наших холодильниках, можна сміливо замінити на ту ж кількість жирної сметани, перевірено, нічим не гірше)

Спосіб приготування сіннабонів:

У дріжджі (пресовані) додайте 1 ст. л. цукру (використовуємо цукор №1) і розітріть до рідкого стану, потім залиште на 10 хвилин. Дріжджі вступлять у реакцію з цукром і почнуть трохи пінитися.

Дріжджі додайте в тепле молоко і розмішайте. Яйця кімнатної температури збийте з цукром, що залишився, введіть 1/3 частину розм'якшеного вершкового масла, збийте і з'єднайте з молоком. Усе розмішайте і додайте ванільний цукор. Окремо просійте борошно і додайте сіль та клейковину, якщо використовуєте (але на своєму досвіді стверджую, що можна і без неї, головне тоді добре та ретельно вимішати тісто).

Муку додайте в рідку частину і вимісіть еластичне тісто. Для того, щоб розвинути в тісті клейковину, потрібно вимішувати тісто мінімум 10 хвилин. Сформувати з тіста кулю і залишити її підходити на 1 годину в теплому місці, накривши рушником.

Передньо розігрійте духовку до 170-180 градусів. Розкачайте тісто в прямокутник приблизно 45*55 і товщиною приблизно 0,5 см. Цукор для начинки (цукор №2) з'єднайте з корицею. З розм'якшеного вершкового масла, що залишилося, візьміть 1/3 частину і розподіліть по тісту, після чого рівномірно розподіліть цукор із корицею, не доходячи до країв приблизно по 1 см.

З пласта тіста щільно сформуйте рулет і наріжте його за допомогою нитки, волосіні або гострого (обов'язково) ножа на булочки. Автор рекомендує нарізати булочки завтовшки приблизно 2,5 см. Я ж віддаю перевагу більшим, приблизно 4-5 см. У мене виходить 10 шт.

Балушки викладіть на змащене деко, деко або скляну форму для запікання, можна на пергамент. В ідеалі в прямокутну або квадратну форму, недалеко одна від одної. Особисто я випікаю в скляних прямокутних формах, на відстані приблизно 2,5 см. Для більшої пишності та легкості булочки, дайте сформованим булочкам трохи підійти, хвилин 15-20. Потім відправте випікатися в духовку при 170-180 градусах приблизно 20-25 хвилин до рум'яності. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.

Паки готуються булочки, приготуйте глазур. Для цього необхідно з'єднати вершковий сир і вершкове масло кімнатної температури з цукровою пудрою та збити міксером до однорідності. Головне - не перебити, щоб маса не розшарувалася. Якщо використовуєте сметану, то процес той самий, головне, щоб інгредієнти були кімнатної температури.

Готові гарячі булочки змастіть глазур'ю, дайте просочитися та насолоджуйтеся! Це дуже смачно! Деякі джерела рекомендують змащувати булочки кремом після охолодження, але мені більше подобається покривати булочки гарячими, тоді глазур їх рівномірно просочує, і вони стають більш влжнимі і смачними.

Можна вживати і без глазурі, але без неї булочка не передає тієї повноти смаку.

.

Приємного!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.