You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Мадлен із чаєм матча

Знамените французьке печиво «Мадлен» я вже готувала, воно дуже смачне і дуже ніжне, але весь час хочеться пробувати щось нове, експериментувати з новими смаками. Цього разу я готувала мадлен з чаєм матча за рецептом відомого кондитера Садахару Аохі. Печиво виходить ніжним і пористим, злегка нагадує кекс, а матча надає легкого відтінку і приголомшливого аромату чаю. До речі, матча без проблем можна купити в спеціалізованих чайних крамницях - це порошок дуже дрібного помелу темно-зеленого кольору з оригінальним ароматом. Коштує не дешево, але любителям експериментів точно припаде до душі!

Так, я робила відразу подвійну порцію, і в мене вийшло близько 45 штук, які зникли буквально за день.

.
мадлен з чаєм матча

Склад:

  • яйце – 1 шт.
  • цукор - 130 гр.
  • мед - 50 гр.
  • борошно - 200 гр.
  • розпушувач - 10 гр.
  • порошок чаю матча - 15 гр. (використовувала 10 гр.)
  • молоко - 70 гр.
  • вершкова олія - 165 гр.

Приготування Мадлен з чаєм матча:

У миску просійте борошно, розпушувач і порошок чаю матча.

чай матча і борошно

В окремій мисці збийте яйця, цукор і мед до збільшення маси в об'ємі в кілька разів.

.
яйця, мед і цукор
яєчна маса

Затем нагрійте в мікрохвильовій печі масу протягом кількох секунд, щоб вона нагрілася. Не перегрійте, щоб маса не перетворилася на омлет.

У теплу яєчну суміш просійте сухі інгредієнти та все добре перемішайте, поступово додаючи молоко.

.
тісто з чаєм матча

Затем влийте розтоплене вершкове масло і знову перемішайте, щоб воно повністю розійшлося в тісті.

.
тісто для мадлен

Духовку розігрійте до 180 градусів.

Форми для мадлен добре змастіть вершковим маслом і присипте борошном. (Я робила це тільки перший раз, потім просто викладала тісто у форму і випікала, і воно чудово відставало від форми). Якщо немає спеціальних форм для мадлен, то печиво можна випекти в кексових формах, наповнюючи їх на одну третину.

Підготовлені форми для мадлен заповніть тістом на дві третини і випікайте в розігрітій духовці 6-10 хвилин. Зручніше відсаджувати тісто з кондитерського мішка.

Зручніше відсаджувати тісто з кондитерського мішка.

тісто у формі

У правильно випеченого печива зверху має вийти гарна гірка (вітрило), а з іншого боку відбитися малюнок форми-черепашки.

.
мадлен з матча

Горяче печиво вийміть із форм та охолодіть на решітці.

Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.

Зберігайте в щільно закритому контейнері близько 5 днів.

.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.