You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Печиво "Діамант" із какао

Рецепт цього печива опубліковано в книзі знаменитого французького кондитера П'єра Ерме «Лярусс. Шоколад». Назву в печива легко пояснити – перед випіканням тісто обвалюють у цукрі, а після випікання кристали цукру блищать, наче дорогоцінні камінчики. Я перевіряла – на сонці печиво дійсно поблискує. Готується дуже просто, а з дитиною разом - ще й весело!

Печиво "Діамант" з какао

Склад:

  • борошно – 385 гр.
  • какакао-порошок – 35 гр.
  • мелена кориця – дрібка
  • соль – дрібка
  • розм'якшене вершкове масло – 285 гр.
  • цукор – 125 гр.
  • ванільний екстракт – 0,5 ч. л.
  • яєчний жовток – 1 шт.
  • крупнокристалічний цукор

Приготування печива «Діамант»:

Просійте борошно з какао, корицею та сіллю.

Масло наріжте шматочками та насадкою «лопатка» збийте в міксері до сметаноподібного стану.

Введіть 125 гр цукру та ванільний екстракт і змішуйте, поки маса не стане однорідною.

.

Введіть борошно з какао і перемішайте все до об'єднання.

.

З тіста сформуйте валики діаметром 6 см. Щоб у товщі тіста не було отворів, спочатку скачайте тісто в кулю, потім приплюсніть його долонею, а потім складіть і скачайте валики.

.

Кожен валик загорніть у плівку і помістіть у холодильник на 2 години.

.

Духовку розігрійте до 180C.

.

Збийте жовток.

.

Наріжте валики тіста на кружальця завтовшки 1,5 см, кожне злегка змастіть жовтком і обваляйте в крупнокристалічному цукрі, злегка натискаючи, щоб цукор влип у тісто.

Наріжте валики тіста на кружальця завтовшки 1,5 см, кожен злегка змастіть жовтком і обваляйте в крупнокристалічному цукрі.

Випікайте на застеленому пергаментом деку 15-18 хвилин.

Готові вироби мають бути щільними на дотик.

.

Остудіть на решітці та подавайте.

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.