You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Пісочне печиво

Рецептів пісочного тіста існує маса, і всі вони схожі, за винятком деталей. У цьому рецепті, наприклад, замість цілого яйця або жовтка використовується білок. За рахунок того, що вершкове масло розм'якшене, тісто виходить м'яким і податливим і легко відсаджується з кондитерського мішка. Якщо використовувати насадку «зірка», можна відсадити красиві трояндочки, сердечка або взагалі написати букви. Загалом, усе, що підкаже вам фантазія. За рецепт дякую Наташі Ломпас, яка опублікувала його у своєму блозі.

фігурне пісочне печиво

Склад:

  • вершкове масло - 190 гр.
  • цукрова пудра - 75 гр.
  • соль - 3 гр.
  • яєчний білок - 1 шт.
  • борошно - 225 гр.

Спосіб приготування пісочного печива:

Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно розм'якшилося.

.

Змішайте в комбайні масло, цукрову пудру і сіль до стану крихти, додайте білок і наприкінці всипте борошно.

У тісто можна додати корицю, цедру апельсина чи лимона, або будь-які інші прянощі, які вам подобаються, і воно щоразу буде іншим на смак.

.

Змішуйте тісто тільки для однорідної текстури, не потрібно надто старанно його вимішувати, бо це змінить структуру випеченого печива.

.

Перекладіть тісто в мішок із насадкою "зірка" або будь-якою іншою і відсадіть на деко, вкрите пергаментом.

Залиште печиво в холоді щонайменше на 30 хвилин, а краще на пару годин.

.

Випікайте в заздалегідь розігрітій до 170С духовці протягом 20 хвилин або до впевненого зарум'янювання. Не залишайте печиво світлим, воно має бути світло-коричневим або карамельним.

.

Все, ваше печиво готове, можна кликати сімейство на чаювання!

.
пісочне печиво

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.