You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Пісочне печиво з горіховою начинкою

Це печиво в книзі рецептів польських страв називається "горіхові ріжки" - мабуть, через форму, яку надають печиву. А мені печиво за виглядом дещо нагадало сочники - на основу з пісочного тіста викладають замість сиру збиті білки з горіхами. Печиво виходить дуже смачним - рука так і тягнеться до тарілки. Безе в мене вийшло більше, ніж знадобилося для печива, тому те, що залишилося, я просто запекла в духовці - вийшло теж дуже смачно.

пісочне печиво з горіховим безе

Склад:

  • борошно - 150 гр.
  • вершкове масло - 100 гр.
  • цукрова пудра - 150 гр.
  • сметана - 1 ст. л.
  • яйця - 2 шт.
  • чищені волоські горіхи - 150 гр.
  • ванільний цукор - 1 пакетик

Приготування печива з горіховою начинкою:

Змішайте борошно, охолоджене вершкове масло, сметану і 50 гр. цукрової пудри і приготуйте тісто.

склад пісочного тіста

Детальніше робота з пісочним тістом описана в рецепті класичного пісочного тіста.

пісочне тісто

Охолоджене тісто розкачайте в пласт завтовшки 4-5 мм, формочкою виріжте з нього кола діаметром близько 8 см.

.

заготовки для печива

Для начинки волоські горіхи подрібніть. Білки відокремте від жовтків. Жовтки збийте з ванільним цукром. Білки збийте з рештою 100 гр. цукрової пудри до твердих піків. Потім білки змішайте з жовтками і горіхами.

білки, жовтки і горіхи

горіхова маса

Протвинь застеліть пергаментом для випічки.
. На деко викладіть кола з пісочного тіста. на кожне коло покладіть по 1 ч. л. горіхової маси.

.

основа і начинка

Сформуйте "ріжки", з'єднуючи тісто над масою.

приготування печива

ріжки з начинкою

горіхові ріжки

Запікайте "ріжки" у розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.

.

горіхове печиво

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.