You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Пиріг із персиками та шоколадом

Смачний пиріг, але більше підходить для любителів шоколаду, бо смак шоколаду значно домінує над смаком персиків. Я б для себе зменшила кількість шоколаду, проте чоловікові сподобався цей варіант - шоколадний, соковитий, з легким відтінком фруктів. Рецепт із журналу "Гастрономъ".

відкритий пиріг із персиками та шоколадом

Склад (на форму 25-27 см):

тісто:

  • борошно – 175 гр.
  • вершкове масло – 100 гр.
  • жовток – 1 шт.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 1 щіпка

крем:

  • яйце – 1 шт.
  • вершки (35%) – 200 мл
  • жовток – 1 шт.

начинка:

  • цукор – 2 ст. л.
  • чорний шоколад (70% какао) – 100 гр.
  • персики – 3 шт. (можна консервовані)

Приготування пирога з персиками та шоколадом:

Охолоджене масло наріжте кубиками і розітріть з жовтком, цукром і сіллю в крихту.

.

цукор, масло і жовток

борошняна крихта для тіста

Додати 1 ст. л. холодної води та просіяне борошно і замісити тісто. (Якщо тісто надто кришиться, додайте ще трохи води).

тісто для пирога

Тісто скачайте в кулю, загорніть у плівку і покладіть у холодильник на 15 хвилин.
Якщо використовуєте свіжі персики, то очистіть їх від шкірки. У разі, якщо персики не дуже зрілі й шкірка неохоче чиститься, опустіть фрукти на 15 секунд у киплячу воду, а потім одразу ж у дуже холодну. Після цього шкірка легко очиститься.
Якщо використовуєте консервовані персики, то вийміть їх із сиропу і дайте злегка обсохнути. Персики наріжте тонкими скибочками.

персики для пирога

Тісто розкачайте в тонкий пласт і покладіть у змащену олією форму з низькими бортиками, закривши дно і бортики, і злегка притисніть руками. Можна просто руками розподілити тісто по формі, сформувавши бортики. Наколіть тісто виделкою і поставте в холодильник на 15 хвилин.

пісочна основа для пирога

Тим часом для крему збийте вінчиком яйце, жовток і вершки.
Шоколад натріть на тертку і посипте ним тісто. Якщо хочете, щоб смак шоколаду був не надто домінуючий, зменшіть його кількість.

основа для пирога з шоколадом

Зверху розкладіть скибочки персиків.

основа для пирога з шоколадом і персиками

Залийте персики кремом.

пиріг із персиками та вершковою заливкою

Відправте пиріг у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

випічка пирога з персиками

Потім зменшіть температуру до 180 градусів, пиріг посипте цукром і печіть ще 20 хвилин.

пиріг із шоколадом і персиками

Готовий пиріг вийміть із духовки, остудіть протягом 10 хвилин у формі та наріжте.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.