You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Шоколадне печиво з кокосовим кремом

Сьогодні у моєї улюбленої матусі день народження! Хочу побажати їй залишатися завжди молодою і здоровою, щастя, любові і розуміння, а також підтримки близьких! І хоча вона знаходиться далеко, аж у Криму, я приготувала їй святкове частування! Це печиво дасть фору будь-якому магазинному - смачне і крихке шоколадне печиво з ніжним прошарком кокосового крему і шоколадною глазур'ю. Готується печиво не складно, та й дорогих екзотичних інгредієнтів не потрібно, проте результат вас неодмінно порадує. Причому це печиво вміє змінюватися: що довше воно зберігається, то більше розм'якшує, вбираючи в себе крем і перетворюючись на ніжне тістечко.

шоколадне печиво з кокосовим кремом

Склад (близько 15-20 штук):

тісто:

  • борошно - 250 гр.
  • порошок какао - 25 гр.
  • цукрова пудра - 100 гр.
  • сіль - щіпка
  • вершкове масло - 200 гр.
  • жовток - 2 шт.
  • розпушувач - 1 ч. л.

крем:

  • жовток - 3 шт.
  • цукор - 50 гр.
  • борошно - 20 гр.
  • молоко - 200 гр.
  • кокосова стружка - 40 гр.

глазур:

  • какао - 5 ст. л.
  • вершкове масло - 30 гр.
  • цукор - 3 ст. л.
  • вершки 22-33% - 40-50 гр.

прикраса:

  • кокосова стружка

Приготування шоколадного печива з кокосовим кремом:

Спочатку приготуйте тісто. Для цього в глибоку миску складіть борошно, какао, цукрову пудру, сіль, розпушувач і перемішайте.

борошно і какао

У борошняну суміш влийте 2 жовтки і нарізане на шматочки або натерте на крупній тертці холодне масло.

.

борошно, какао, жовтки і масло

Замістіть еластичне тісто, що не липне до рук, сформуйте з нього кулю, загорніть у плівку та приберіть у холодильник на 1 годину.

шоколадне тісто

Кокосову стружку можна взяти готову, але в мене її не виявилося, натомість був цілий кокос, тож стружку я з нього видобула самотужки - просто натерла на дуже дрібній тертці м'якоть кокоса.

.

кокосова стружка

Для крему вінчиком збийте жовтки з цукром.

.

жовтки і цукор

Додайте борошно і кокосову стружку.

кокос і жовтки

жовтки з кокосом

Потім, постійно помішуючи, поступово влийте гаряче молоко і добре перемішайте.

.

молоко з жовтками

Поверніть молочну суміш у каструлю і варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, доки піна не піде і маса не загусне.

.

кокосовий крем

Готовий крем зніміть з вогню. Відріжте шматок харчової плівки і покладіть її зверху на крем, щільно притискаючи до поверхні крему - це запобігатиме появі скоринки при охолодженні крему.

охолодження крему

Охолоджене тісто розділіть на дві частини. Першу частину розкачайте в пласт завтовшки не менше 0,5 см (якщо розкачати тонше, готове печиво буде дуже крихким, може зламатися). Формочкою виріжте кружальця діаметром близько 6-7 см, викладіть їх на застелену папером для випічки форму і наколіть виделкою.

вирізка печива

шоколадне печиво

Випікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 10 хвилин.
Те ж саме зробіть із другою частиною тіста.
Готове печиво охолодіть.
Зберіть печиво. Для цього на печиво викладіть близько 1 ч. л. охолодженого кокосового крему, зверху накрийте другим печивом, злегка притискаючи, щоб крем рівномірно розподілився між печивом.

крем на печиво

печиво з кремом

печиво з кокосовим кремом

Для помадки в невелику каструлю скласти всі інгредієнти, поставте на вогонь і варіть, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідною.

вершки з какао

глазур

Помадкою змастіть верх кожного зібраного печива і посипте кокосовою стружкою.

печиво з глазур'ю

Приберіть у холодильник мінімум на 1 годину. Якщо хочете, щоб печиво втратило крихкість і стало м'яким, залиште його на всю ніч - вранці печиво буде схоже на тістечко - м'яке, ніжне і смачне! Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.