You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Шоколадний кекс "Mexique" від David Bonet

Рецептом цього чудового кексу від David Bonet поділилася Ніна Тарасова у своєму блозі. Це дуже смачний і ніжний кекс, просочення робить його таким, що просто тане в роті, а ганаш зверху додає кремовість і ніжність. Таку назву кекс отримав від назви виду шоколаду в лінійці Какао Баррі, але ви можете використовувати будь-який доступний шоколад. Відтінок смаку буде інший, але все одно вийде дуже смачно!

ніжний шоколадний кекс

Склад:

тісто:

  • борошно - 300 гр.
  • розпушувач - 15 гр.
  • какакао-порошок - 25 гр.
  • тримолін або мед - 25 гр.
  • цукор - 215 гр.
  • соль - 3 гр.
  • какакао-паста - 45 гр. (можна замінити на максимально гіркий шоколад)
  • вершкове масло - 195 гр.
  • яйця - 270 гр.
  • темний шоколад «Mexique» 66% - 270 гр. (або шоколадні краплі)

коньячний сироп:

  • 300 г сиропу 30°B (цукор з водою 1:1, доведений до кипіння)
  • 100 г води
  • 65 г коньяку Remy Martin (я використовувала ром)

Приготування ніжного шоколадного кексу:

Ця пропорція розрахована на 3 кекси завдовжки 16 см, але я готувала кекс у формі завдовжки 30 см, і в мене вийшов один кекс та три маленьких кексики у формі для мафінів.

.

Просійте всі сухі інгредієнти в миску, додайте цукор, сіль і змішайте.

.
борошно з какао для кексу

Затем влийте яйця і змішайте, не збиваючи.

.
приготування кексового тіста

Додайте розтоплене масло і какао-пасту (якщо немає какао-пасти, то додайте максимально гіркий чорний шоколад і розтопіть його разом з вершковим маслом).

вершкове масло з шоколадом

У готове тісто додайте шоколад, порізаний шматочками або використовуйте шоколадні краплі.

.
тісто з шоколадними краплями

Форму для кексів злегка змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Я цього не зробила і кекс виймався не так легко, як хотілося б.

.

Тісто перелийте у форму для кексів, наповнивши її на дві третини.

.
тісто у формі для кексу

Випікайте кекс у духовці за температури 140С протягом 1 години. Якщо випікайте у формах для мафінів, то вам знадобиться менше часу. Коли кекс готовий, шпажка виходить із нього сухою.

кекс із шоколадом

Тим часом приготуйте сироп. Для цього змішайте 150 гр цукру і 150 гр води та доведіть до кипіння. Потім додайте ще 100 гр води і знову доведіть до кипіння. Ніна рекомендує влити коньяк одразу з водою і доводити до кипіння сироп. Я роблю інакше. Оскільки при кип'ятінні аромат алкоголю втрачається, я вливаю алкоголь у готовий сироп.

сироп для просочення кексу

Готовий кекс вийміть із духовки й одразу ж, не охолоджуючи, просочіть сиропом.

Кекс можна подавати в цьому вигляді, а можна прикрасити зверху шоколадним ганашем. Для ганашу необхідно змішати гарячі вершки 33% і чорний шоколад та нанести зверху на остиглий кекс. Зверху можна декорувати шоколадною стружкою та посипати цукровою пудрою для ефекту "снігу".

шоколадний кекс

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.