You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Квашена капуста

Зазвичай я готую квашену капусту розсільним способом і капуста завжди виходить соковитою і хрусткою. Але захотілося різноманітності і я випробувала сухий спосіб (без заливки солоним розсолом) заквашування капусти, який розповіла мені мама мого чоловіка. Капуста за цим рецептом вийшла смачною і хрусткою, а процес приготування зовсім не складний. Відмінний спосіб зберігання капусти на зиму.

квашена капуста

Склад:

  • капуста білокачанна - 5 кг
  • морква - 1 шт.
  • сіль кам'яна - 100 гр.

Приготування квашеної капусти:

Капусту дрібно наріжте, а моркву натріть на крупну тертку.

З морквою важливо не переборщити - її надлишок перешкоджає заквашуванню капусти. Можна навіть заквасити капусту без моркви, а моркву додавати вже при використанні квашеної капусти.

Капусту змішайте з морквою, додайте сіль і добре перемішайте.

.

капуста з морквою

Капусту ретельно "помніть", щоб вона пустила сік, і щільно утрамбуйте.

.

утрамбовка капусти

Накрийте капусту тарілкою або кришкою і зверху поставте вантаж.

заквашування капусти

Каструлю з капустою залиште заквашуватися при кімнатній температурі. Раз на день прибирайте вантаж і тарілку і "проколюйте" капусту ручкою дерев'яної ложки або іншим довгим тонким предметом, щоб виходили гази, які утворюються в процесі бродіння.
Через 3-4 дні капусту спробуйте - якщо вона досягла бажаної кислотності, перекладіть її в банку і поставте на зберігання в холодильник.
. З квашеної капусти можна приготувати салат, вінегрет і т.д., її можна тушкувати та використовувати для начинки в пиріжки, вареники тощо. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Консервований салат із кабачків

 цей салат став дуже доречним у сезон кабачків, коли їх потрібно було терміново утилізувати. Нещодавно ми відкрили першу баночку і вона одразу ж спорожніла. Вийшло дуже смачно і пікантно, тому в літній сезон не пропустіть цю закуску.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Але якщо все таки зважитеся приготувати їх, рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть одразу подвійну порцію.

Гранола

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала смаколики, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і до сиру чи посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.