You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Квашені (солоні) помідори з гірчицею

Дуже простий і не клопіткий, але вдалий рецепт квашення помідорів. Його я дізналася від мами мого чоловіка, і тепер на зиму завжди солимо помідори за цим рецептом. Квашені помідори ідеальні і як закуска, і просто з картопляним пюре - смакота.

квашені (солоні) помідори з гірчицею

Склад (на 10 літрів води):

  • сіль - 1 ст.
  • цукор - 2 ст.
  • лавровий лист - 10 шт.
  • чорний гіркий перець - 10 горошин
  • запашний перець - 10 горошин
  • порошок сухої гірчиці - 90 гр.

Приготування:

Для цього рецепта необхідно брати щільні та добре дозрілі помідори сорту типу "сливка". Помідори ретельно вимийте і розкладіть у банки. Із зазначених пропорцій виходить близько п'яти 3-літрових банок. Для вимірювання солі та цукру використовуйте склянку об'ємом 200 мл.
У 10 літрах води розчиніть сіль, цукор, додайте лавровий лист і перець і закип'ятіть розсіл.
. Потім розсіл остудіть до кімнатної температури, додайте суху гірчицю, добре розмішайте, щоб не було грудочок, і дайте відстоятися 10 хвилин. Отриманим розсолом залийте розкладені в банки помідори. Осад від розсолу в банки не наливайте.
Закрийте банки поліетиленовими кришками і поставте в холодне місце. Через 30 днів помідори будуть готові.
Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Консервований салат із кабачків

 цей салат став дуже доречним у сезон кабачків, коли їх потрібно було терміново утилізувати. Нещодавно ми відкрили першу баночку і вона одразу ж спорожніла. Вийшло дуже смачно і пікантно, тому в літній сезон не пропустіть цю закуску.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Але якщо все таки зважитеся приготувати їх, рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть одразу подвійну порцію.

Гранола

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала смаколики, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і до сиру чи посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.