You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

В'ялені томати

Приготувати в'ялені помідори не становитиме жодних труднощів, однак потрібен час для їхнього сушіння. Але взимку це просто знахідка - їх можна їсти просто так, додавати до піци, бутербродів, у випічку, пасту тощо. Рецепт від Наташі, за що їй спасибі.

в'ялені томати

Склад:

  • дрібні помідори - 1,5 -2 кг (або скільки поміститься на деко)
  • часник
  • часник сушений
  • оливкова олія
  • базилік сушений
  • розмарин сушений
  • бальзамічний оцет - 1/3 ст.
  • сіль

Приготування в'ялених томатів:

Для в'ялення краще брати дрібні помідори, вони швидше висушаться і потім їх зручніше використовувати. Помідори вимийте, розріжте вздовж навпіл і видаліть насіння. Деко застеліть фольгою і викладіть на нього щільно помідори розрізом догори. Збризніть помідори оливковою олією (це зручніше робити з пульверизатора). Зверху помідори посипте сіллю, сушеним часником і травами.

помідори зі спеціями

Помідори поставте в духовку, розігріту до 100-130 градусів, і сушіть помідори 5-7 годин, періодично відкриваючи духовку, щоб позбутися зайвої вологості.

 

в'ялені помідори

Готові помідори складіть у банку, перекладаючи нарізаним пластинками часником. Бальзамічний оцет змішайте з невеликою кількістю оливкової олії та залийте помідори. Якщо помідори не повністю покрилися цією сумішшю, зверху долийте олію, щоб покрити їх повністю. Зберігатися помідори можуть у коморі, але я зберігаю їх у холодильнику. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Консервований салат із кабачків

 цей салат став дуже доречним у сезон кабачків, коли їх потрібно було терміново утилізувати. Нещодавно ми відкрили першу баночку і вона одразу ж спорожніла. Вийшло дуже смачно і пікантно, тому в літній сезон не пропустіть цю закуску.

Мариновані сливи

Не готуйте сливи за цим рецептом! Це справжній наркотик! Але якщо все таки зважитеся приготувати їх, рецепт нижче, але не кажіть потім, що я вас не попереджала! А краще робіть одразу подвійну порцію.

Гранола

Склад граноли ви можете змінювати під себе, я додала смаколики, які люблю, і корисності, які хочу вживати, але в чистому вигляді не їм, такі як льон і гарбузове насіння. Я вживаю його дуже просто: заливаю йогуртом або ряжанкою - і сніданок готовий! Але ви можете додати її і до сиру чи посипати зверху пиріг, і навіть зробити салат.

В'ялений болгарський перець

Це приголомшлива закуска, можна використовувати як для брускета, так і додавати в несолодку випічку (хліб, піца, булочки), а можна хом'ячити просто з баночки.