You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Мариновані свинячі вуха

Деякий час тому я не була величезним шанувальником субпродуктів - легені, хвости, вуха та іже з ними були за межами мого харчового ланцюжка. Але захоплення кулінарією та інтерес до нових смаків поступово розсовували звичні рамки. І скажу вам відверто, свинячі вуха в пікантному маринаді - це дуже смачно. При цьому і вартість у страви копійчана, а готується вона дуже просто. Якщо готові спробувати, то нижче рецепт.

мариновані свинячі вуха

Склад:

  • свинячі вуха - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • перець горошком - 10 шт.
  • соль, перець - за смаком       
  • лавровий лист

маринад:

  • соєвий соус
  • часник
  • лавровий лист
  • бальзамічний оцет
  • оливкова олія

Приготування маринованих свинячих вух:

Вуші ретельно зачистіть ножем і промийте водою.

У каструлю налийте воду, опустіть у неї вуха і доведіть до кипіння. Потім зніміть піну і додайте в каструлю цілу головку цибулі, сіль, перець, лавровий лист і перець горошком. Варіть вуха близько 2 годин - до м'якості та повної готовності.

свинячі вуха

Затем остудіть їх і наріжте тонкою соломкою.

.
соломка зі свинячих вух

В окремій ємності змішайте всі інгредієнти для маринаду. Орієнтуйтеся на свій смак, щось можете прибрати або додати. У маринад додайте "соломку" з вух і все добре перемішайте.

свинячі вуха в маринаді

Поставте маринуватися в холодильник на 4-6 годин, періодично помішуючи, щоб усе рівномірно промаринувалося.

.

Зізнаюся, через годину я вже починаю тягати "соломку" з холодильника, а через 4 години ємність уже порожня. Але якщо ви все таки витримали, то готові мариновані вуха подавайте як гостру закуску до пива тощо.

Приємного апетиту! 

Пов'язані рецепти
Закуска із сиру та часнику

Я згадала цей рецепт у контексті прагнення до збалансованого та правильного харчування. Це ідеальний білковий сніданок або вечеря, або повноцінний полуденок, особливо якщо використовувати не хліб, а бездріжджові хлібці. Спробуйте і ви!

Кабачки на сковороді гриль

У сезон кабачків це взагалі знахідка – нарізав усе, на кілька хвилин замаринував, на пательню й овочі готові. Якщо у вас немає сковороди-гриль, то цілком можна приготувати такі кабачки на грилі в духовці, ну або обсмажити на звичайній пательні.

Буряковий гравлакс від Джеймі Олівера

Семга, лосось чи форель - це завжди смачно, а якщо готувати її за рецептом Джеймі Олівера, то байдужими не залишиться ніхто! Все просто і швидко, втім, як завжди у Джеймі, але дуже смачно. Раджу запам'ятати цей рецепт, бо Новий рік і купа свят зовсім не за горами.

Форшмак

Дуже смачна "намазка" на хліб з оселедця. Готується дуже просто і швидко і, сподіваюся, стане чудовою закускою і на святковому столі, і на звичайній сімейній вечері.