You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Десерт із ревеню з меренгами

Простий, дуже швидкий, дієтичний і легкий десерт. Підійде любителям ревеню та безе, а також тим, хто стежить за своєю фігурою. Ревінь залишається злегка кислуватим, меренга - м'якою та повітряною.

десерт із ревеню з меренгами

Склад (на 2 порції):

  • ревінь – 225 гр.
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 75 гр.

Приготування десерту з ревеню з меренгами:

Ревінь вимийте, наріжте шматочками завдовжки 4-5 см. Викладіть ревінь у форму для запікання, посипте 50 гр. цукру і накрийте фольгою.

ревінь із цукром

Готуйте ревінь у розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.

запечений ревінь

Відокремити жовток від білка.
Готовий ревінь вийміть із духовки, остудіть до кімнатної температури та змішайте з жовтком.

ревінь з жовтком

Розкласти суміш у 2 формочки для запікання і відправте в духовку на 10 хвилин.

ревінь у формочках

запечена маса з ревеню

Тим часом білок збийте з рештою 25 гр. цукру. Меренгу викладіть у формочки на масу з ревеню і поверніть у духовку ще на 10 хвилин.

ревінь з меренгою

ревінь з безе

десерт із ревеню

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.