You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Фруктовий салат

Фруктовий салат - простий і швидкий десерт із суміші різних свіжих фруктів, нарізаних невеликими шматочками. У традиційний рецепт входять яблуко, груша, апельсин, десертний банан, інколи додається виноград без кісточок, ананас і мандарин. Однак салат краще готувати із сезонних фруктів, коли вони найсмачніші та найсвіжіші, тому залежно від сезону склад салату змінюється. У зимовому варіанті можна використовувати яблуко, мандарини або апельсини, банани, ківі, а в літньому - груші, полуницю, виноград тощо. Салат традиційно не має заправки, проте можна використати йогурт або збиті вершки.

фруктовий салат

Склад (на 2-3 порції):

  • апельсин - 1 шт.
  • банан - 1 шт.
  • ківі - 2 шт.
  • яблоко - 1-2 шт.
  • Приготування фруктового салату:

    Фрукти очистіть. Часточки апельсинів очистіть від плівок і наріжте шматочками. Фрукти, що залишилися, також наріжте шматочками, змішайте і викладіть у креманки. Подавайте фруктовий салат охолодженим.
    Фруктовий салат можна посипати звичайним або коричневим цукром чи додають мед. Також можна додати родзинки, мелений мигдаль або лісовий горіх. До фруктових салатів іноді додають лимонний сік, невелику кількість рому, коньяку або лікеру.
    Термін зберігання фруктового салату навіть у холодильнику обмежений, тому готуйте салат безпосередньо перед подачею.

    фруктовий салат

    Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.