You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Желе з йогурту та полуниці

У сезон свіжої полуниці це незамінний десерт. Він легкий у всіх сенсах - готується на 5 хвилин, абсолютно " невагомий & quot; за смаком - підійде і гурманам, які дотримуються фігури, і маленьким діткам, які не хочуть їсти звичайний йогурт. Під час збивання желе насичується бульбашками повітря і стає пористим і повітряним. Я не люблю дуже солодкі торти і десерти, тому для мене смак був ідеальним, але якщо любите солодше, то збільште трохи кількість цукру. Рецепт із книги "Хороша кухня".

желе з йогуртом і полуницею

Склад (на 4 порції):

  • полуниця - 120 гр.
  • йогурт - 400 мл
  • цукор - 50 гр.
  • желатин у порошку - 10 гр.
  • вода - 50 гр.

Приготування желе з йогурту і полуниці:

У приготуванні желе я використовую домашній йогурт, який готую в йогуртниці . Якщо будете використовувати магазинний йогурт, беріть без добавок, натуральний.
Полуницю очистіть від хвостиків і протріть через сито або подрібніть блендером.
У полуничне пюре додайте цукор і йогурт та добре збийте.

полуничне пюре з цукром

полуниця з йогуртом

Желатин залийте гарячою водою і, постійно перемішуючи, повністю розчиніть його.

.

розчинений желатин

Желатин влийте у фруктовий йогурт і знову добре збийте.

.

збитий полуничний йогурт

Розлийте желе в скляні креманки або стаканчики і поставте в холодильник для застигання - на це піде близько 1 години.

.

желе в креманках

Я експериментувала і додавала у вже збитий йогурт із желатином нарізану полуницю - теж виходить смачно і виглядає цікаво.

полуничне желе

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.