You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Меренги (безе) з шоколадною крихтою

Я не великий любитель безе, але великий любитель експериментів. Тому цікаво було приготувати безе з додаванням дуже смачного інгредієнта, який здатний перетворити збиті білки до невпізнання. Так, так, це шоколад! Меренги вийшли ароматні та смачні, донька обожнює їх їсти, та й усім, кого пригощала, вони теж припали до душі. Рецепт із журналу Saveurs.

меренги з шоколадом

Склад:

  • білки – 2 шт.
  • сіль – дрібка
  • цукор – 110 гр.
  • чорний шоколад (не менше 72%) – 50 гр.

Приготування безе з шоколадом:

Шоколад дуже дрібно порубайте або натріть на дрібній тертці.

Білки з дрібкою солі збийте в міцну піну, додаючи невеликими порціями цукор.

.

Шоколад акуратно підмішайте в білкову масу.

збиті білки з шоколадом
білково-шоколадна маса

Білкову масу акуратно перекладіть у кондитерський мішок із насадкою та відсадіть на вистелене пергаментом деко невеликими фігурками.

.
безе на деку

Випікайте в розігрітій до 110-120 градусів духовці 1 годину 15 хвилин.

Остудіть на решітці та подавайте.

Такі меренги можуть зберігатися в щільно закритій герметичній ємності 3-4 дні.

.

Приємного чаювання! 

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.