You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Морозиво кунжутне

На вулиці майже літо, незважаючи на те, що травень - місяць :) І улюбленими ласощами та десертом у таку пору року є що? Ну звісно ж, морозиво! Раніше в мене улюблене морозиво домашнього приготування було - вершковий пломбір. Цього сезону я шукаю різноманітності. Рецепт дуже простий, готується ще легше. А також, це чудова "база" для вашої фантазії. Додаєте улюблені ласощі у вигляді добавок: різні горіхи, ягоди, родзинки, шоколад... і щоразу отримуєте новий смак. Я робила морозиво з апельсином (апельсин подрібнювала в блендері), а також робила фісташкове (подрібнювала фісташки на кавомолці). Рекомендую!

В даному пості я опишу приготування кунжутного морозива. Я б ніколи не здогадалася навіть, що морозиво може бути кунжутним. Це дуже несподіване рішення і смак, повний нових відчуттів. Мені сподобалося, пробуйте!

На фото морозиво фісташкове та апельсинове

Для приготування морозива нам знадобляться :

  • 85 гр. кунжуту;
  • 4 жовтки від великих яєць;
  • 120 гр. цукру;
  • 250 мл молока;
  • 250 мл 33% вершків

Приготування кунжутного морозива:

Починаємо приготування морозива. Обсмажуємо кунжут на сухій пательні, постійно помішуючи, доки не з'явиться характерний запах (головне не пересмажити, а то буде гірчити). Відставляємо кунжут убік до охолодження, а потім подрібнюємо його на пасту. Я подрібнювала за допомогою кавомолки.

Жовтки збиваємо з цукром. У каструлю (не емальовану) вливаємо молоко і половину вершків. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння. Після закипання на повільному вогні тримаємо нашу масу ще 1 хвилину (не забуваємо помішувати). Потім вливаємо трохи молока в жовтки (кілька столових ложок), і ретельно збиваємо. Переливаємо яєчну суміш у каструлю з молочно-вершковою сумішшю. Готуємо на повільному вогні, помішуючи дерев'яною ложкою, поки маса не почне злегка густіти (хвилини 3-4 достатньо).

У гарячу масу додаємо кунжутну пасту і ретельно розмішуємо. Ставимо каструлю в миску з крижаною водою, помішуємо. Це для того, щоб швидше охолодити нашу масу.

.

Решту вершків збиваємо до м'яких піків і змішуємо з остиглою молочно-вершково-яєчною масою. Переливаємо суміш у форму і відправляємо в морозилку до повного застигання. Але є один нюанс - для того щоб морозиво вийшло без крижинок, потрібно щогодини його помішувати вінчиком. Перших три години бажано. Я робила морозиво ввечері, а вранці ми вже сповна насолоджувалися цією смакотою!

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.