You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Невибагливий десерт з чорної смородини

Цей десерт для тих, хто любить фруктові желе.

Для приготування знадобиться кілька простих інгредієнтів:

  • 2 склянки чорної смородини
  • 2 яєчні білки
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка желатину

Смородину перебрала, промила, висушила і збила блендером з 2 столовими ложками цукру. Решту цукру збила з білками до піни. Змішала білки зі смородиною.

Тим часом розвела желатин в теплій воді, злегка охолодила і потрохи додала в білково-смородинову масу, акуратно вимішала.

Розлила масу в склянки (бажано в більші, бо виходить 2 склянки по 200 мл і одна по 50 мл). Коли маса охолола до кімнатної температури, поставила її в холодильник.

Десерт можна прикрасити збитими з цукровою пудрою вершками, ягодами чи листочками м'яти.

Bon appetit!

Пов'язані рецепти
Чуррос із гарячим шоколадом

Це вулична, ярмаркова їжа, дуже популярна в Іспанії та Франції. "Правильного" рецепта чуррос не існує, у кожної господині свій рецепт. В оригіналі чуррос робляться з борошна, води і солі, смажаться в олії, далі у кожного свій особистий секрет. Я взяла рецепт Марії Селяніної і вийшло смачно.

Бавовняний японський чізкейк

Про японські чізкейки я давно чула як про щось особливо смачне і повітряне, а купивши книгу Ніни Тарасової, нарешті, змогла його приготувати за рецептом шеф-кондитера Вільяма Тена. Як і всі чізкейки, цей готується доволі просто, але запасіться терпінням, щоб не з'їсти його одразу, а дати можливість розкритися, гадаю, вам обов'язково сподобається! )))

Чізкейк "Нью-Йорк"

Чизкейк, як і вся американська кухня, дуже простий у приготуванні, але є кілька правил, які важливі для ідеального результату. Почнемо?

Панакота «Три шоколада»

Простий і швидкий у приготуванні шоколадний десерт, який можна навіть зробити в пластикових стаканчиках з кришками і взяти на прогулянку, ну або посмакувати затишним, вже холодним вечором, загорнувшись у плед.