You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Яловичина по-цюрихськи під білим соусом

Моя подружка Христина подарувала мені на день народження подарунковий сертифікат на відвідування кулінарного майстер-класу в київській школі "Готують всі!". За кілька місяців зірки, нарешті, зійшлися в потрібному місці і у мене з'явилася хвилинка його відвідати. Тема дуже цікава - м'ясні страви європейської кухні. І одним із рецептів, з якими ми працювали на майстер-класі, я ділюся з вами.
Соковите м'ясо з овочами у вершковому соусі припаде до смаку всім. Легка і в приготуванні, і для шлунка, страва чудово поєднується з нейтральним гарніром, наприклад, відвареним рисом або макаронами. Готується страва швидко, тому підійде навіть дуже зайнятим людям, які, тим не менш, хочуть вживати здорову і корисну їжу. В оригінальному рецепті використовується яловичина, але зі свининою і навіть куркою вийде не менш смачно.

рис і яловичина в соусі

Склад:

  • яловичий (свинячий) биток - 400 гр.
  • цибуля порей - 100 гр.
  • печериці - 200 гр.
  • вершки 30% - 100 гр.
  • сіль, чорний перець - за смаком
  • соняшникова олія - для смаження

Приготування яловичини по-цюрихськи під білим соусом:

М'ясо очистіть від прожилок і наріжте дуже тонкими пластинками проти волокон.

пластинки м'яса

Цибулю порей (тільки білу частину) наріжте кружечками.

цибуля-порей

Гриби очистіть і наріжте середніми пластинками.

гриби

Добре розігрійте сковорідку і влийте в неї трохи соняшникової олії. Потім додайте м'ясо і обсмажте його, періодично помішуючи, 5-7 хвилин, не допускаючи зарум'янювання.

.

м'ясо на сковороді

Паралельно на другу добре розігріту сковорідку влийте трохи соняшникової олії та обсмажуйте цибулю порей близько 30 секунд. Потім додайте печериці та ще трохи обсмажте, щоб вони трохи пом'якшилися, але не зарум'янилися.

.

гриби і порей

Потім влийте вершки, додайте сіль і перець і перемішайте.

.

овочі в соусі

Одразу ж додайте обсмажене м'ясо, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

.

яловичина в соусі

Для подачі можна приготувати відварений рис.
Для цього 0,5 ст. рису промийте водою, залийте 1 ст. води і зваріть до готовності. Потім додайте кілька шматочків вершкового масла, перемішайте і подавайте.
На майстер-класі нам запропонували такий варіант подачі. Між двох сервірувальних кілець викладається рис, утворюючи кільце.

рис із кільцями

У центр кільця викладається м'ясо з овочами і страва подається.

м'ясо і рис

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.