You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

сирники

Склад:

  • сир 5% - 250 гр.
  • жовток – 1 шт.
  • цукор – 2 ч. л.
  • сіль - дрібка
  • борошно – 2 ст. л. + для обсипання
  • рафінована соняшникова олія для смаження

Приготування сирників:

По перше, поговоримо про сир. Для сирників я беру м'який сир у брикетах (частіше ТМ "Слов'яночка"), він більш однорідний, хоча і зернистий сир, думаю, можна пробити блендером до гомогенного стану. Причому важливо не використовувати жирний сир, так як він дає більш рідку масу і для стабільності буде потрібно більше борошна.

Другий секрет – використання виключно жовтка, а не всього яйця. Білок дуже розрідить масу і вам захочеться досипати більше борошна.

Щодо цукру, то його кількість ви регулюйте під свої смакові вподобання. Я намагаюся максимально зменшити його вміст, адже, кому не солодко, завжди можна використати солодкий соус, варення, топінг.

Ну і щодо вмісту самого борошна. Знаю, що багато хто додає манку або крохмаль. З крохмалем буде ніжнішим, але незначно, манка, особисто для мене, дає більш грубу структуру. Якщо у вас досить сухий сир, можна взагалі не класти борошно, але сирники в такому разі все-таки злегка попливуть. Мені одна–дві столові ложки борошна не заважають, а результат більш ніж влаштовує.

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні зайву годину, то приготуйте тісто заздалегідь, дайте борошну "набрякнути", а потім смажте сирники, але навіть якщо готувати тісто одразу, все вийде. Ідеально зробити тісто з вечора, а вранці за десять хвилин приготувати сніданок.

І останнє, я завжди готую четверну порцію, бо в нас вони розлітаються в одну мить: і на сніданок, і на вечерю, і на роботу з собою, і перекусити після прогулянки.

.

Отже, приступимо.

Сир змішайте виделкою з жовтком, сіллю і цукром, всипте борошно і перемішайте до однорідності. Маса виходить досить липкою, не бійтеся, її триматиме та невелика кількість борошна, що прилипне зверху.

.

Припиліть борошном дошку і ложкою викладіть на неї трохи маси, покатайте по борошну, щоб вийшов гарний колобок, потім, допомагаючи собі плоским боком ножа, щоб зробити бортик, зліпіть сирник. Постараюся зробити покрокові фотографії, щоб було зрозуміло. Але суть у тому, що ви тримаєте ніж перпендикулярно до столу, і плоским боком формуєте бортик сирника, іншою рукою ніби прокручуючи сам сирник по колу. Потім плоским боком ножа трохи поплескайте зверху по сирнику, щоб домогтися рівної поверхні.

На пательні нагрійте невелику кількість олії та опустіть сирники, зарум'яньте один бік і переверніть.

.

Готові сирники викладіть на паперову серветку, щоб позбутися зайвого жиру, і подавайте.

Дуже смачно подавати їх зі сметаною та варенням.

сирники зі сметаною та джемом

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.