You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Свинячі відбивні в стилі ретро з яблуками та шавлією від Джеймі Олівера

Я вже колись писала, що не люблю поєднання м'ясо + фрукти, принаймні такого банального, як курка з ананасом. Проте після приготування яловичини зі сливами я полюбила комбінацію м'яса та фруктів, ну а ця страва підкорила не лише мене, а й чоловіка. Мені здається, яблука і свинина просто створені одне для одного! Соковите, апетитне м'ясо і ніжні яблука - вечеря буде дуже смачною, гарантую! Тим паче її приготування абсолютно не клопітке і на нього піде близько 30 хвилин.

корейка з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера

Склад:

  • свиняча корейка - 4 шт. на кістці
  • яблуко - 2 шт.
  • свіже листя шавлії - жменя
  • оливкова олія
  • вершкове масло - шматочок
  • сіль, перець

Приготування свинячих відбивних з яблуками та шавлією від Джеймі Олівера:

Виберіть соковиті, хрусткі яблука. Не очищаючи їх, розріжте їх, видаліть серцевину і наріжте кожне на 8-10 часточок.

.

яблука

Відбивні викладіть на дошку і гострим ножем зробіть надрізи в шарі жиру - це допоможе витопити зайвий жир. Посипте м'ясо сіллю та перцем.

свиняча корейка на кістці

Розігрійте пательню, влийте оливкову олію, покладіть відбивні та смажте їх по 3 хвилини з кожного боку, доки вони не зарум'яняться.

.

свинина на сковороді

смажена свинина

Перекладіть м'ясо на змащене олією деко.
У пательні розтопіть вершкове масло та обсмажте на ньому яблука до золотистого кольору.

смажені яблука

Покладіть по 4-5 часточок яблук на кожну відбивну.
Листя шавлії збризніть оливковою олією і викладіть зверху на яблука.

.

свинина з яблуками і шавлією

корейка з яблуками і шавлією

Деко поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 6-10 хвилин, щоб усе підрум'янилося. Час приготування залежатиме від товщини відбивних - може знадобитися більше або менше.

.

свинина з шавлією та яблуками

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Дуже смачні сирники

Я великий шанувальник сирників, тому постійно випробовую різні їхні рецепти, і вдалими знахідками ділюся на сайті. У мене є і бананові сирники, і гарбузові, і смажено-печені. Але останні півроку я абсолютно припинила експерименти і готую завжди за одним рецептом, яким зі мною поділилася знайома дівчинка-рестораторка. Сирники виходять дуже ніжними, сирними, пишними і красивими. Ну а готуються на раз-два!

Молочна каша з рисом і гарбузом

Цей смачний і простий сніданок абсолютно нескладно готувати, здавалося б. Але якщо мами вже звикли готувати його «на око», мовляв, півсклянки туди, півсклянки сюди, то перший мій «млинець» виявився глевким, я не розрахувала кількість крупи, потім довелося в процесі підливати багато молока, і вийшло зовсім не те, чого очікувала. Тому, вдруге я ретельно зважила всі інгредієнти, щоб дотриматись пропорції, і вийшло чудово - в міру густа, в міру солодка, смачна каша.

Кролик, запечений з овочами

Кролик - м'ясо пісне, дієтичне, і не хочеться його «псувати» жорстким смаженням, жиром тощо. Тому я завжди намагаюся придумувати, як би приготувати кролика з мінімумом втручання. Ось цей рецепт - вдала варіація, яка, до того ж, вимагає від вас мінімум зусиль, хіба що обробити тушку і нарізати овочі. І вдало, що виходить і м'ясо, і гарнір до нього.

Буженина з індички в мультиварці

Обожнюю готувати в мультиварці: мінімум зусиль, мінімум жиру, а результат завжди дуже смачний. Ось і цей рецепт - простий і швидкий спосіб приготувати соковите та смачне м'ясо. Готову буженину можна просто класти до гарніру, на сендвічі, додати в салат тощо.