You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Швидкі сирні вертушки

Ідеальне рішення, коли хочеться смачної випічки, але немає часу готувати. Ароматна сирна начинка та м'яке тісто - і ніхто не здогадається, що Ви приготували цю випічку за 30 хвилин. Вертушки нагадують сирні ватрушки, тільки готуються набагато швидше. Рецепт із книги "Гастронома" з моїми змінами.

сирні вертушки

Склад:

  • шарове бездріжджове тісто - 250 гр.
  • сир жирністю 18% - 220 гр.
  • сметана - 1 ст. л.
  • яєчний жовток - 2 шт.
  • цедра 1 лимона
  • ванільний цукор - 0,5 пакетика
  • цукор - 3-4 ст. л.
  • родзинки - жменя

Приготування:

.

Рідзинки промийте, залийте окропом і відставте.
. Окремо збийте міксером 1 жовток, цукор, ванільний цукор і сметану.

Окремо збийте міксером 1 жовток, цукор, ванільний цукор і сметану.

яйця, цукор і сметана

Додайте сир і цедру лимона та перемішайте.

.

сир з яєчною сумішшю

У сирну масу додайте розпарені родзинки і перемішайте.
. Листкове тісто розкачайте в тонкий пласт. Сирну масу розподіліть по тісту й акуратно, злегка притискаючи, згорніть тісто з начинкою в рулет.

Сирну масу розподіліть по тісту й акуратно, злегка притискаючи, згорніть тісто з начинкою в рулет.

тісто з сирною масою

Дуже гострим ножем наріжте рулет на кружальця завтовшки 1,5–2 см.
. Деко застеліть папером для випічки і розкладіть на ньому сирні вертушки на відстані 3 см одна від одної. Вертушки змастіть розбовтаним жовтком.

вертушки з сиром

Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яного кольору - протягом 15–20 хвилин.

.

сирні вертушки

Ці вертушки смачні як у теплому вигляді, так і в холодному.
. Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.