You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Манник в мультиварке

Манник виходить дуже ніжним, великопористим, з відчутними пухкими крупинками, але абсолютно без смаку манки. Нескладний і невигадливий пиріг відмінно підійде для сімейного чаювання. Манник готується без борошна й олії, що знижує його калорійність. Рецепт манника мені підказала подруга Настя, за що їй велике спасибі!

манник в мультиварці

Склад:

  • манна крупа - 200 гр.
  • цукор - 200 гр.
  • кефір (йогурт) - 250 мл
  • яйце - 2 шт.
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • родзинки, какао, цедра - за бажанням

Приготування манника в мультиварці:

Манну крупу залийте кефіром (або йогуртом), перемішайте і відставте на 1 годину для набрякання.

.

манка з кефіром

Затем вінчиком збийте яйця з цукром і змішайте все з манкою.

.

яйця з цукром

Додайте розпушувач та інші добавками за смаком (родзинки, какао, цедра тощо) і все добре перемішайте.

.

тісто для манника

Каструлю мультиварки змастіть вершковим маслом, вилийте в неї тісто і готуйте в режимі "випічка" 60 хвилин.

.

манник

Після закінчення приготування мультиварку відкрийте, злегка остудіть манник і вийміть за допомогою форми для пароварки.

манник в мультиварці

Приємного апетиту!

Пов'язані рецепти
Литовська хала

Смачна, дуже ніжна і досить проста в приготуванні дріжджова випічка, в міру солодка і дуже м'яка. Рецептом хали поділилася у себе на сторінці Ольга Пекарько, а Оля знає толк у булках. Зі шматочком масла, джемом або просто з чаєм - це дуже смачно!

Торт з яєчними жовтками

Кекс виходить у міру солодким і розсипчастим. Я на ніч залишаю його в герметично закритій тарі, а вранці він перетворюється на ніжний десерт, що тане в роті. У тісто я додаю домашні цукати з апельсина, а також сироп від них, але ви можете додати шоколад у краплях, ягоди, сухофрукти, цедру, та й узагалі, все, що забажаєте. Приємних експериментів!

Турецький бублик симіт

«Для турків симіт – те саме, що для французів багет. Це не просто хліб. Це стиль життя. Із симіту починається ранок, симітом підкріплюються опівдні, отримуючи гарний заряд енергії... Хрусткий кунжут, ледь солодкувата рум'яна скоринка, неймовірно ніжний «вершковий» м'якуш– заради симіту варто повозитися з тістом!", - прочитала я у ЖЖ у Natalikka і вирішила неодмінно приготувати цих красенів. Тим паче, що процес не дуже довгий і складний.

Коричнева коса

Приготується тісто дуже швидко, вправність знадобиться тільки у згортанні рулету в косу і кільце. Але й це складніше описати, ніж зробити. Тісто виходить у міру солодким і в міру пишним, але ароматним і ніжним. Загалом, для сімейного чаювання - дуже гідна компанія.